De Groote-Faes Duo // Peter Holvoet-Hanssen & Mauro

Blauwboek

OPGELET! De samenstelling van het programma en de uren zijn gewijzigd tegenover eerdere communicatie.

PROGRAMMA:
20.15 – 21.15 uur: Optreden De Groote-Faes Duo
21.15 – 21.30 uur: pauze
21.30 – 22.45 uur: Peter Holvoet-Hanssen & Mauro

DE GROOTE-FAES DUO

De Groote-Faes Duo is een Belgisch instrumentaal project met een - op papier - vreemde combinatie en mimimalistische bezetting.

Op hun tweede album Symphony for 2 Little Boys exploreren de vaak rauwe elektrische gitaar van Bruno De Groote en klassiek gestreken contrabas van Ben Faes steeds verder in een bijzonder origineel en hoogstpersoonlijk klankuniversum : echo’s van modern jazz, klassieke schoonheid, wild rockende solo’s, flarden van world music uit alle windstreken en elektronisch gemanipuleerde soundscapes vormen een coherent verhaal dat de brede achtergrond van beide heren reflecteert.
Amerikaanse trompettist en jazz legende Dave Douglas speelde mee op enkele tracks van hun laatste album, dat internationaal overladen werd met laaiende recensies.

PETER HOLVOET-HANSSEN & MAURO // 'BLAUWBOEK'

Van Debuutprijs tot Cultuur- en Arkprijs: twintig jaar na zijn bejubeld debuut ‘Dwangbuis van Houdini’ rammelt (ex-stads)dichter en onnavolgbaar troubadour Peter Holvoet-Hanssen als de Iggy Pop van de Nederlandstalige poëzie opnieuw en als nooit tevoren aan de kettingen van de taal.

Zingend en klingend evoceert hij zijn poëtisch testament ‘Blauwboek’. Gedichten voor de grote reuzin Polis. Licht en donker, betovering en verstilling, humor en tragiek gaan hand in hand.
Hand in hand? Hoofdpersonage ‘de tovenaar’ is uitgegroeid tot een niets ontziende reus. Daarom schiet Mauro Pawlowski, zelf poëet, ter hulp.

De legendarische gitarist verklankt als geen ander deze dreiging. Mauro onderzoekt mee de kracht van het geluid én het woord. Samen gaan ze de reus tegemoet, enkel gewapend met betoverende klanken en verzen. Kunnen zij ‘Goleman’, verbaasd, heel even tot stilstand brengen? Of gaan zij zingend en spelend ten onder? Een intense, unieke happening.

‘Blauwboek’ is adembenemend en grensverleggend muziektheater.

 

“Jouw huisvriend voor de herfstige dagen.” – Cutting Edge over Maurits Pauwels
“Als Holvoet-Hanssen met zijn toverstaf zwaait, licht het landschap op.” – Gerrit Komrij


Mauro: woord, zang, gitaar
Peter Holvoet-Hanssen: woord, zang

De Groote-Faes Duo