Yuko bestaat tien jaar. Ze brengen een nieuwe live show met het beste van het afgelopen decennium. Op het programma staan oude en nieuwe nummers. Net zoals bij de voorstelling ‘Cher Ami’ nemen ze opnieuw visuals mee, deze keer van de hand van de getalenteerde Londense illustrator David Foldvari die sinds hun debuutplaat instaat voor het artwork van de band.

Yuko is een band uit Gent met Kristof Deneijs als sleutelfiguur. Het debuutalbum 'For Times When Ears Are Sore, uitgebracht in 2008 op Debonair, won onmiddellijk de harten van critici in binnen- en buitenland. In 2011 bracht de band "As If We Were Dancing" uit, hun eerste album op het Unday label. Het werd opgenomen in La Chapelle door Bob Hermans en klinkt poppier en aanstekelijker dan zijn voorganger. In 2014 volgde "Long Sleeves Cause Accidents" (Unday Records), een album beïnvloed door barokmuziek. In 2016 werd Yuko gevraagd door het Gentse productiebedrijf De Commerce om samen met drie animatoren de ware verhalen te vertellen van drie opmerkelijke dieren die tijdens de Eerste Wereldoorlog aan het Belgische front hadden gevochten. Het resultaat was het boek (met cd) "Cher Ami", uitgegeven door Lannoo.

 

Voorprogramma: Doylu

Doylu teert op de nostalgische hersenspinsels van de Senegalese singer-songwriter en notoire wereldburger Pathé Thiam en de spitsvondige melancholie van multi-instrumentalist Koen De Gendt. Sénégal à l’ heure Belge! Je hoeft het Wolof niet machtig te zijn om deze indringende muziek te lezen. Pathé Thiam brengt zijn grote verhalen met een imposant stemtimbre.

De band speelde de afgelopen jaren in heel wat clubs en middelgrote festivals. In mei ’18 kwam hun eerste EP uit. In september ’18 volgt dan een eerste full album. Pathé Thiam werkte samen met een handvol grootheden uit de Mbalax scene in Dakar. Mbalax is een West-Afrikaanse muziekstijl uit de vroege jaren ’70 die internationale erkenning kreeg door toedoen van o.a. Youssou N’Dour, El Hadji Faye en Maxou Lebougui. Sinds enkele jaren woont hij in België (Sint-Niklaas / Gent) en werkt hij samen met enkele topmuzikanten, waaronder componist/muzikant Michiel De Malsche (Brussels Filharmonic, A/T/O/S,…) , Koen De Gendt (Yuko…), Steven Meuleman en Jesse Baart.

Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Kassa: 14 euro
  • VVK: 12 euro
  • Kansentarief: 2 euro

Extra

20.15 uur: optreden ‘Doylu’ (50’)
21.05 uur: pauze
21.25 uur: optreden ‘Yuko’ (70’)