De wereld is slecht, de mens is ook slecht. Vertrouw niemand en ga niet om met vreemden. Dat is wat mijn ouders en mijn leerkrachten me hebben geleerd. Kijk naar het journaal of lees de krant: de mens is slecht. En misschien klopt het ook en is negenennegentig procent effectief slecht. Maar is het dan toeval dat Tsjick en ik op onze reis bijna uitsluitend die éne procent zijn tegengekomen die niet slecht was?

Maik en Tsjick zijn niet echt toonbeelden van maatschappelijk succes. Maik behoort tot de zogenaamde “betere sociale klasse”, maar wordt door zijn incompetente ouders emotioneel genegeerd. Tsjicks familie is allesbehalve succesvol geïntegreerd en bengelt ergens onderaan de sociale ladder.

De twee veertienjarige, verwaarloosde jongens slaan de deur achter zich dicht: ze stelen een aftandse jeep en rijden richting zuiden. Zonder kaart of blikopener, maar met een duidelijke bestemming: Wallocheië.

‘Tsjick’ is een roadmovie pur sang. Een verhaal vol spanning, hilarische vooroordelen, en bijtende humor.

Theatermakers Korneel Hamers (SKaGeN) en Mohamed Bari (o.a. Galafronie, Action Malaise) baseren zich op het gelijknamige boek van Wolfgang Herrndorf. Het boek wordt gelauwerd voor zijn glasheldere stijl, humor en sterke dialogen.

De voorstelling speelt in drie talen (Nederlands, Frans en Berbers) maar is voor iedereen toegankelijk en verstaanbaar. De voorstelling is puur genieten voor iedereen vanaf 14 jaar.

 

Van en met Korneel Hamers en Mohamed Bari
Soundtrack: Bart Van Reyn en Le Concert d'Anvers
Scenografie en kostuums: Julia Weisbrich
Coach: Clara van den Broek
Tekst: naar de roman van Wolfgang Herrndorf
Productieleiding: Ellen De Naeyer
Productie: SKaGeN & BRONKS
Met dank aan Villanella, DE Studio en La montagne magique

Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Kassa: 14 euro
  • VVK: 12 euro
  • Kansentarief: 2 euro