Groeningemuseum

Tijdens de voormiddag bezoeken we het Groeningemuseum met zijn vaste collectie van onder meer Vlaamse primitieven en expressionisten.

Het Groeningemuseum serveert een gevarieerd overzicht van de geschiedenis van de Belgische beeldende kunst met als hoogtepunt de wereldbefaamde Vlaamse primitieven. Hier krijg je onder meer Jan van Eycks ‘Madonna met kanunnik Joris van der Paele’ en Hans Memlings ‘Moreeltriptiek’ te zien.

Daarnaast bewonder je ook neoclassicistische topwerken uit de achttiende en negentiende eeuw, meesterwerken van het Vlaamse expressionisme en heel wat naoorlogse moderne kunst.

 

Xpo Center Bruges

Tijdens de namiddag brengen we een bezoek aan het Xpo Center waar werk te zien is van Picasso en Warhol.

Picasso
Xpo Center Bruges brengt grafisch werk dat Picasso maakte tussen 1930 en 1970. Elke gravure of lithografie is een origineel werk, door de kunstenaar zelf vervaardigd. Xpo Center Bruges brengt, met driehonderd originele werken, een indrukwekkend grote en belangrijke collectie gravures en lithografieën. In Noord-Europa exposeert enkel het Kunstmuseum Pablo Picasso Münster een even omvangrijk grafisch oeuvre. Naast de grafiek zijn er ook enkele originele creaties in aardewerk.

Andy Warhol
Honderd originele werken van de Amerikaanse kunstenaar Andy Warhol vervolledigen de permanente tentoonstelling van Picasso in Xpo Center Bruges. De expositie geeft de thema’s weer eigen aan Warhol: de Campbell’s Soup Cans, de eerste consumptiegoederen, de publiciteit, het ontstaan van de Pop-Art, Marilyn Monroe, de ‘Superstars’ en de angst voor de dood.

 

Programma:

08.00 uur: verzamelen Nieuwdreef 135
08.15 uur: vertrek bus Cultuurcentrum Merksem

10.00 uur: rondleiding met gids in het Groeningemuseum
12.15 uur: lunch
14.30 uur: rondleiding met gids in het Xpo Center
16.30 uur: vertrek bus
18.00 uur: afterdrink met Thé van Bergen
18.30 uur: einde


Praktisch

genre
prijzen
  • Basis: 45 euro
locatie
  • Op locatie

Extra

€ 45 - inkomtickets, gidsen, lunch, bus en afterdrink