‘Lulletje’ is een theatraal concert over liefde en angst in onzekere tijden. Johan Petit (MartHa!tentatief) en Pieter Theuns (B.O.X.) proberen de knopen van onze tijd te ontwarren. Wat te doen nu de wereld aan onze voeten ligt? Johan vertelt het verhaal, Pieter zorgt samen met Jutta Troch en Jon Birdsong voor de muziek.

Lulletje ging in avant-première op miXmass, een festival dat B.O.X. in en met deSingel organiseerde. In het kader van Antwerp Baroque 2018 werd de voorstelling verder uitgewerkt voor een tournee langs de Antwerpse Cultuurcentra. De verrassend moderne klankkleuren van B.O.X en de tijdloze vertelling van Johan Petit beloven een prachtige avond op te leveren waarbij oud en nieuw versmelten tot hier en nu.

Johan Petit maakt voorstellingen onder de vlag van het MartHa!tentatief, een toneelgezelschap dat al jaar en dag rond stedelijke thema’s werkt, met toegankelijke, vaak feestelijke en immer relevante voorstellingen als eindresultaat.

Pieter Theuns is het opperhoofd van Baroque Orchestration X, een collectief dat antieke instrumenten bespeelt zoals de harp, viola da gamba, cornetto en theorbe. Ze werken samen met hedendaagse artiesten uit de Indie scene. Zo slopen ze de geluidsmuren tussen oud en nieuw, pop en klassiek, lokaal en internationaal.

'Toen het kind, kind was, toen liep het met hangende armen. Een beek was een rivier. Een plas water was de zee. Toen het kind, kind was, toen wist het niet dat het een kind was. Wat groot was, was heel groot. Wat oud was, was heel oud en alle dingen leefden.’ Vrij naar Peter Handke