Maggie MacNeal, Riet Muylaert, Sandrine & Sofie

Want de Roos overleeft

Ann Christy heeft ontelbare harten gestolen in Vlaanderen. Veel van haar nummers zijn ware klassiekers geworden. Nog steeds worden ze gecoverd en scoren ze hoog in de hitparades. Ann veroverde een speciale plek in de Vlaamse showbizz. Haar aandacht voor mooie melodieën en sterke teksten, gecombineerd met een unieke stem, maakten haar tot een grote chansonnière.

Op het vlak van teksten speelde Mary Boduin een grote rol en ze waren heel close met elkaar. Mary schreef teksten en soms ook muziek die uit het hart van Ann leken te komen. ‘Dag vreemde man’, ‘Gelukkig zijn’ en ‘Blij bij jou te zijn’ zijn er maar enkele.

Ann had oog voor straffe songs en nam voor Randy Newman het nummer ‘Hold on’ op van de Canadees Dan Hill. Zelfs Bob Dylan schreef twee nummers voor haar.

Even eigenzinnig als haar songkeuze was haar kleding. Ook hier onderscheidde zij zich van haar collega’s met de soms gewaagde ontwerpen van de Antwerpse ontwerpster An Salens.

‘De roos’, een prachtige vertaling van Johan Verminnen, werd haar grootste hit.

Maggie MacNeal, Riet Muylaert, Sandrine en Sofie graven met de eigenzinnigheid van de zangeres zelf in het rijke repertoire van Ann Christy. Ze interpreteren bekende en minder bekende songs. Vijf straffe instrumentalisten zorgen voor de muzikale begeleiding.

Manu Adriaens schreef een intrigerend boek over Ann. Met deze verhalen kleuren de zangeressen het programma inhoudelijk in.

Met:
Maggie MacNeal – zang
Riet Muylaert – zang
Sandrine – zang
Sofie – zang
Alano Gruarin – piano
Peter Verhaegen – bas
Patrick Steenaerts – gitaar
Jan Cleymans – sax
Philip Kerkhofs – drums