De Leeskamer

Willem Elsschot - 'Het Dwaallicht'

Hou je van lezen en deel je graag je liefde voor boeken met anderen? Dan hebben wij goed nieuws voor jou. Bibliotheek Park heeft een leesclub.

‘De Leeskamer’ is een gezellige leesgroep van maximum 15 deelnemers. Wij komen bijeen op een zaterdag van 10 tot 12 uur. De groep leest de gekozen titels vooraf, ieder op eigen tempo en bespreekt samen de boeken bij een tasje koffie. Onder vakkundige begeleiding van André Lefever wisselen we samen van gedachten.

 

Willem Elsschot / Het Dwaallicht

De laatste jaren is ‘Het Dwaallicht’ hard op weg een van Willem Elsschots populairste novellen te worden. Er wordt veelvuldig over geschreven en de ‘Dwaallichtwandeling’ in Antwerpen is ongekend populair.

Het verhaal van de zoektocht van Laarmans en zijn ‘drie zwartjes’, naar de mysterieuze Maria Van Dam, is dan ook van een ontroerende schoonheid. De tocht van de vier mannen is meermaals gereconstrueerd, met min of meer dezelfde uitkomst: veel is er terug te vinden, enkele twijfels blijven.

Dick Matena legt niet alleen het literaire verhaal maar ook de wandeling nu voor het eerst in beeld vast: op schitterende wijze brengt hij het Antwerpen van vlak voor de oorlog tot leven. Want de Stad is zonder twijfel een van de hoofdpersonen. Net als bij Kaas bevat deze beeldroman de volledige tekst van het origineel.

 

‘De Leeskamer’ is een samenwerking met Karakter Collectief vzw.

Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Gratis

Extra

Deelnemen is gratis maar inschrijven is verplicht.