De Leeskamer

Jeroen Olyslaegers - 'WIL'

 

Hou je van lezen en deel je graag je liefde voor boeken met anderen? Dan hebben wij goed nieuws voor jou. Bibliotheek Park heeft een leesclub.

‘De Leeskamer’ is een gezellige leesgroep van maximum 15 deelnemers. Wij komen bijeen op een zaterdag van 10 tot 12 uur. De groep leest de gekozen titels vooraf, ieder op eigen tempo en bespreekt samen de boeken bij een tasje koffie. Onder vakkundige begeleiding van André Lefever wisselen we samen van gedachten.

 

Jeroen Olyslaegers / WIL

Het is oorlog. Antwerpen wordt bezet door geweld en wantrouwen. Wilfried Wils acht zichzelf een dichter in wording, maar moet tegelijk zien te overleven als hulpagent. De mooie Yvette wordt verliefd op hem en haar broer Lode is een waaghals die zijn nek uitsteekt voor joden.

Wilfrieds artistieke mentor, Nijdig Baardje, wil juist alle joden vernietigen. Onbehaaglijk laverend tussen twee werelden, probeert Wilfried te overleven terwijl de jacht op de joden onverminderd verdergaat. Jaren later vertelt hij zijn verhaal aan een van zijn nakomelingen.

Een ambitieuze, veelzijdige roman die de lezer niet los zal laten.

 

‘De Leeskamer’ is een samenwerking met Karakter Collectief vzw.


Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Gratis

Extra

Deelnemen is gratis maar inschrijven is verplicht.

bekijk ook

Jeroen Olyslaegers

Lettertypes

wo 22 nov 2017 - 20.15 uur

De oorlogsroman ‘WIL’ van Jeroen Olyslaegers heeft indruk gemaakt en verkoopt als zoete broodjes. Het verbaast dan ook niemand dat het boek op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2017 staat. Met de roman komt Olyslaegers ook voor het eerst op de internationale markt terecht.

Guillaume Van der Stighelen

Lettertypes

wo 21 mrt 2018 - 20.15 uur

Guillaume Van der Stighelen werd bekend als topman en medeoprichter van het internationale reclamebureau Duval Guillaume. Nadat hij in 2011 zijn zoon verloor, stapte hij uit de reclame. Sindsdien schrijft hij onder andere voor De Morgen, Knack en Gazet van Antwerpen over leven en samenleven.