De Leeskamer

Lize Spit - 'Het smelt'

Hou je van lezen en deel je graag je liefde voor boeken met anderen? Dan hebben wij goed nieuws voor jou. Bibliotheek Park heeft een leesclub.

‘De Leeskamer’ is een gezellige leesgroep van maximum 15 deelnemers. Wij komen bijeen op een zaterdag van 10 tot 12 uur. De groep leest de gekozen titels vooraf, ieder op eigen tempo en bespreekt samen de boeken bij een tasje koffie. Onder vakkundige begeleiding van André Lefever wisselen we samen van gedachten.

 

Lize Spit / Het smelt

In Eva’s geboortejaar worden in het kleine Vlaamse Bovenmeer slechts twee andere kinderen geboren, allebei jongens. De drie maken er hun hele jeugd samen maar het beste van, tot de puberteit aanbreekt. Opeens ontstaan er andere verhoudingen. De jongens bedenken wrede plannen en de bedeesde Eva kan hieraan meedoen of haar enige vrienden verraden. Die keuze is geen keuze.

Dertien jaar na een snikhete zomer die volledig uit de hand loopt, keert Eva terug naar haar geboortedorp met een blok ijs in de kofferbak. Gaandeweg wordt duidelijk dat zij dit keer de plannen bepaalt.


‘De Leeskamer’ is een samenwerking met Karakter Collectief vzw.

Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Gratis

Extra

Deelnemen is gratis maar inschrijven is verplicht.