Muzikale dialogen (1 tot 2,5 jaar)

Muzikale ontwikkeling voor kinderen (4 lessen)

 

4 zaterdagen van 10 tot 10.30 uur: 9/9, 14/10, 11/11, 9/12

Muzikale dialogen zijn workshops voor kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders. Tijdens deze workshops zet je samen met je kindje de eerste stappen in een actieve muzikale ontwikkeling.

In deze workshop spelen we met klanken, melodieën en ritme. We experimenteren en exploreren met allerhande instrumentarium en materialen. Muziek en beweging gaan hand in hand en laten je nooit onberoerd. Zeker niet als je dit samen met je kind kan doen.

De workshops zijn gebaseerd op de Music Learning Theory van E. Gordon, internationaal bekend als een van de grootste pedagogen die gespecialiseerd is in de vroege kindertijd. Zijn theorie stelt dat muzikaliteit op dezelfde manier wordt verworven als taal en wordt ontwikkeld door te zingen, door ritmische bewegingen, door om te gaan met allerlei tonen en ritmes vooraleer notenbeeld en muziektheorie ter sprake komen. Je kan hiermee al beginnen voor de geboorte, want ook in de baarmoeder is een kind al gevoelig voor prikkels en geluiden!

Gordons theorie toont aan dat op zeer jonge leeftijd in contact komen met muziek een grote invloed heeft op de toekomstige muzikale ontwikkeling. Heel nuttig dus om je kindje te stimuleren en spelenderwijze in contact te brengen met muziek, maar bovenal ook bijzonder plezierig voor ouder en kind!

Er wordt gewerkt met drie leeftijdscategorieën. Als ouder of begeleider ontdek je hoe je ook thuis met je kindje muziek kan maken.


Praktisch

vlieg afbeelding afbeelding a-kaart
prijzen
  • Basis: 16 euro

Extra

Peuters en kleuters van 1 tot 2,5 jaar die nog niet naar de kleuterklas gaan met 1 (groot-)ouder.

Per kind maximum 1 begeleider.

Per begeleider maximum 2 kinderen.

Zowel het kind als de begeleider moeten een ticket kopen.