MAK op stap

Retrospectieven Tytgat & Léger

9 tot 18.30 uur

Het Merksems Artiesten Kafe, kortweg MAK, trekt er weer eens op uit. Samen ontdekken we enkele schitterende retrospectieven in Leuven en Brussel.

Edgar Tytgat ‘Fantasie komt tot leven’ - M Museum Leuven

Edgard Tytgat (1879 – 1957) trok in zijn schilderijen en grafiek alle visuele registers open om mythes, volkslegendes of sprookjes te vertellen. Net zoals de cineasten van zijn tijd, verbeeldde hij een wereld vol fantasie, absurditeit en humor. M brengt de ‘sprookjes’ van Tytgat opnieuw tot leven en toont een grote waaier aan werken uit museale en privécollecties.

Fernand Léger ‘Les loisirs (Schoonheid alom)’ - Bozar Brussel

Als pionier van het revolutionaire modernisme werkte Fernand Léger (1881-1955) onophoudelijk samen met regisseurs, dichters, choreografen, componisten en architecten. Welke vormen zo’n grensoverschrijdende uitwisseling kon aannemen, toont deze eerste Belgische overzichtstentoonstelling van de Franse kunstenaar sinds 1956. Je ontdekt er hoe Légers indrukwekkende en contrastrijke oeuvre generaties kunstenaars aanmoedigde om de essentie van schoonheid te zoeken in een klare stijl met heldere kleuren.

 

09.00 uur: vertrek naar Leuven
10.00 uur: bezoek met gids M Museum Leuven (Edgar Tytgat)
12.30 uur: lunch
15.00 uur: bezoek met gids Bozar Brussel (Fernand Léger)
17.00 uur: Afterdrink
17.30 uur: vertrek bus naar Merksem


Praktisch

prijzen
  • Basis: 45 euro
locatie
  • Op locatie

Extra

€ 45 - inkomtickets, gidsen, bus, lunch en afterdrink

bekijk ook

MAK op stap

A Night @ the Ballet

za 21 apr 2018 - 18.30 uur

Het operagebouw van Antwerpen is een bekend stadsgezicht, maar voor sommigen heeft het wellicht nog veel geheimen. Wie is er niet nieuwsgierig naar wat er zich achter die statige muren van het operagebouw afspeelt? We genieten er van de top balletvoorstelling ‘Selon Désir’.