Maarten Cox

Zingt, lacht en bewondert

In de jaren ’70 keken we in Vlaanderen massaal naar de Nederlandse televisie en luisterden we naar Nederlandse zenders als Hilversum 3 en Veronica. Het is dan ook geen wonder dat de Vlamingen in die tijd grotendeels zijn opgegroeid met Nederlandse liedjes: ook onze hitparades stonden er vol mee.

Veel van die liedjes hebben de tand des tijds overleefd en zijn nog steeds populair bij een heel breed publiek. Zelfs jongeren zingen nog mee met “Malle Babbe” en appreciëren de vele hits van Boudewijn de Groot uit de seventies.

Maar ook de bekendste songs van artiesten als Herman van Veen, Ben Cramer en Conny Vandenbos komen uit de jaren ’70. En ook titels als ‘’t Is weer voorbij die mooie zomer’, ‘Hé kom aan’, ‘Pappie loop toch niet zo snel’, ‘Als de dag van toen’, ‘Ik ben blij dat ik je niet vergeten ben’ en ‘Dag zuster Ursula’ komen uit die periode.

Maarten combineert in dit programma een aantal bekende successen met prachtige - soms vergeten - parels uit die periode, ook succesjaren voor artiesten als Toon Hermans, Wim Sonneveld, Frans Halsema, Ramses Shaffy en Robert Long. Ook zij komen aan bod.

Hoewel Maarten Cox het levenslicht pas in de jaren ’80 zag, voelt hij zich - net zoals zo vele anderen - toch verbonden met de Nederlandse pareltjes uit de seventies die de tand des tijds overleefd hebben.

In dit nieuwe theaterprogramma combineert hij de mooiste luisterliedjes met enkele leuke meezingers. Allemaal liedjes die Nederland en Vlaanderen kleurden in de jaren ’70.

Maarten Cox wordt begeleid door 4 muzikanten (drum, piano, gitaar en strijkers).

Maarten Cox is presentator (o.a. bij RTV, Ment en Radio2 - en eerder ook bij TVL) en een succesvol zanger. Hij stond in 2016 meer dan een half jaar in de Vlaamse Ultratop 50 met "Als ze me kust”. Hij verzorgt tal van optredens met zijn vaste muzikanten van Tri-Plex (Peter Thys en Toon Meuris).

Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Kassa: 12 euro
  • VVK: 10 euro
  • Kansentarief: 2 euro

bekijk ook

Dana Winner

Uit bewondering

vr 20 apr 2018 - 14.00 uur

Dana Winner brengt een ode aan de bewonderenswaardige mensen en momenten uit haar leven. Uit die bewondering is er een prachtige en originele voorstelling ontstaan. Bekende Dana Winner-nummers en zorgvuldig geselecteerde covers worden mooi afgewisseld met ouder werk en nieuw materiaal.

Andrea Croonenberghs, Chelsy & Geena Lisa

Eurovizie

do 3 mei 2018 - 14.00 uur

Er was een tijd waarin het Eurovisie Songfestival echt iets betekende in Vlaanderen. Dat is voorbij, of niet helemaal? Nu is er ‘Eurovizie’, een concert vol liedjes uit de Eurovisie jaren ‘50, ‘60 en ‘70 gespekt met anekdotes en feiten. Drie klassevrouwen brengen de grootste klassiekers tot leven.