O’Brass

Aperitiefconcert: The O Side of Brass

O’Brass is een jong professioneel koperensemble dat in 2013 het levenslicht zag. Twaalf gemotiveerde professionele muzikanten met een passie voor muziek en de nodige ambitie maken van O’Brass een bruisend en energiek ensemble. De tien koperblazers en twee slagwerkers bieden op het podium een grote waaier aan mogelijkheden en zorgen voor zeer diverse klankkleuren.

Dit jong en eigenzinnig ensemble laat je op haar eigen manier kennismaken met muziek van alle tijden en genres en werkt momenteel vooral samen met jonge beloftevolle Belgische componisten. Op die manier wil O’Brass een eigen stempel drukken op het repertoire voor groot koperensemble. Deze vruchtbare samenwerkingen resulteerden in een eerste EP, waarop vijf werken staan die speciaal voor en -op maat- van het ensemble geschreven werden.

Met ‘The O Side of Brass’ vertelt O’Brass haar eigen verhaal. Om een eigen stempel te kunnen drukken op het repertoire voor groot koperensemble, contacteerde O’Brass enkele jonge componisten om nieuwe werken op maat van het ensemble te schrijven. Deze composities vormen de rode draad doorheen dit programma.

‘The O Side of Brass’ wordt aangevuld met enkele pareltjes uit het klassieke repertoire, gebracht in verrassende bewerkingen voor koperensemble, op de energieke manier die je van O’Brass mag verwachten. Zak rustig onderuit en laat je meevoeren door dit fris en
dynamisch muzikaal verhaal.

 

Programma:
O’verture - Tom Hondeghem
Souvenirs d’Avril - Erik Desimpelaere
Walk the Walk - Benjamin Lycke
Dolor Brevis, Superbia Aeterna - Bart Leys
Night on a bald Mountain - Modest Moessorgski
Fogo da Mulata - Enrique Crespo
Zodiac - Stijn Aertgeerts
Russian Sailor’s Dance - Reinhold Glière
Buzzin’ the bee - George Gershwin
Bis: Huit et demi - Nino Rota

bekijk ook

Buurman

Dans en dwaal

za 24 mrt 2018 - 20.15 uur

De voorstelling dwaalt rond in het roodfluweel dat we van Buurman gewend zijn. Al is het deze keer wat speelser. Goudkleuriger. Zonsopgang in plaats van zonsondergang. Het onderdrukken van heupbewegingen en dancemoves is tijdens de voorstelling toegestaan, maar zeker niet verplicht.

Four Aces Guitar Quartet

Aperitiefconcert: For Aces

zo 8 apr 2018 - 11.30 uur

Het viertal vroeg een aantal componisten om speciaal voor hen te componeren. De nieuwe composities staan garant voor een trip naar een verrassend universum. Four Aces Guitar Quartet naait ze aan elkaar met gitaarbewerkingen van Russische klassiekers en hoogtepunten uit het repertoire van Bach.