Nico Sturm & Jonas Van Geel

Gisteren was het geweldig!

‘Gisteren was het geweldig!’ is de liefdevolle clash tussen kompanen Nico Sturm en Jonas Van Geel. Een ode aan de vriendschap, een botvieren van hun liefde voor de oude revue en bestofte moppen en komedies.

Het is een onderzoek naar hoe twee mensen een leven lang elkaar lief kunnen hebben, maar ook naar de wijsheid die schuilt in de lach: hoe kan een lach jezelf en de ander beter maken, en meer dan dat: kan een lach de wereld mooier maken (of zelfs redden)? Maar word je dat niet ooit beu, al dat lachen? Hoe is het om samen te leven met iemand die alleen maar wil lachen en kan je je hele leven lang blijven lachen, wat er ook gebeurt… of doe je maar gewoon gewoon…?

‘Gisteren was het geweldig!’ doet gouden duo’s zoals De Woodpeckers, Snip en Snap, Peppi en Kokki, Siegfried en Roy en Simon en Garfunkel herleven in een zoektocht naar de oorsprong, de evolutie en de impact van de lach tot op de dag van vandaag.

‘Gisteren was het geweldig!’ belooft een goudeerlijke, warme, ontroerende avond te worden, in een zelfgebouwd decor, met zelfgeschreven nummers, en zelfuitgevoerde stunts.

 

‘Gisteren was het geweldig!’ wordt gemaakt en gespeeld door Nico Sturm en Jonas Van Geel, bijgestaan door de magistrale mens en muzikant Antoon Officiers en mede in goede banen geleid door de (h)eerlijke Frank Van Passel!

bekijk ook

Theater Antigone

Oeps

vr 13 apr 2018 - 20.15 uur

In ‘Oeps’ legt Theater Antigone je de wereld van vandaag uit. Ze tonen de absurditeit van de werkelijkheid, de eindeloze en uitzichtloze carrousel van geopolitieke spelletjes. Een carrousel die eigenlijk terug te voeren is tot één langgerekt groot taartgevecht.

Sien Eggers, Sofie Palmers & Jessa Wildemeersch

L’étude

vr 1 jun 2018 - 20.15 uur

In ‘L’étude’ ontmoeten drie vrouwen mekaar en wagen ze zich aan een studie over Shakespeare. Naarmate hun studie vordert, vermengen de levens van de vrouwen zich steeds meer met de rollen van Shakespeare en omgekeerd. Hoe relevant zijn Shakespeares vrouwenrollen vandaag nog?