Lenny & de Wespen speelden samen van 2004 tot 2009. In die periode namen ze twee cd’s op en stonden ze op de affiches van Festival Dranouter, Gentse Feesten, Nekka-Nacht en Boterhammen in het park. Hun liedjes ‘Als het kan’, ‘Het zit erin (het moet eruit)’ en ‘Meneertje Nee’ draaiden goed op de radio.

Nu komt de band, acht jaar na het verschijnen van hun laatste cd, terug met een nieuw album. En na al die tijd hebben de heren er weer veel zin in.

'Zin' is dan ook de titel van hun nieuwe plaat. Eerste single 'Jij' belandde intussen al op twee compilatie-cd's en singles 'Einde van de rit' en ‘Hey Marie’ reden maanden rondjes in de Vlaamse Ultratop.

 

Lenny & de Wespen zijn:
Lennaert Maes: zang en gitaar
Steven Vervaet: toetsen en gitaar
Andries Boone: viool, mandoline, mandola en accordeon
Mathias Moors: bas
Bert Huysentruyt: drums en trompet

Voorprogramma: Jasmien Aernout

Wat zit er toch in die West-Vlaamse grond? Het West-Vlaams is verre van met uitsterven bedreigd en populairder dan ooit, denk aan Flip Kowlier, Het Zesde Metaal, Eigen kweek, Bevergem … en Jasmien Aernout.

Haar eerste album ‘Geboetseerd’ kwam tot vorm op de vruchtbare West-Vlaamse bodem. Hoe krijg je trouwens beter voeling met een song dan in je eigen taal? In kleine maar onverdunde liedjes beschrijft Jasmien haar licht bizarre kijk op de mensen, de dingen en de gebeurtenissen om zich heen. Ze gaat op zoek naar de ziel van een lied en duikt helemaal tot in de kern.

Onder het toeziend oog van theatermaker Stefan Perceval debuteerde Jasmien Aernout in 2012 haar eerste muzikale theatervoorstelling ‘Ondertussen’. Nu volgt haar volwaardig muzikaal programma rond haar eerste album ‘Geboetse

Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Kassa: 14 euro
  • VVK: 12 euro
  • Kansentarief: 2 euro

bekijk ook

Het Zesde Metaal

Calais

za 10 mrt 2018 - 20.15 uur

De band speelt herwerkte versies van songs uit het beklijvende ‘Calais’, afgewisseld met werk uit eerdere albums. Ook de gloednieuwe arrangementen spreken tot de verbeelding. De muziek streelt, stuwt en schuurt, de songteksten nestelen zich onder de huid en de toeschouwer blijft zelden onbewogen.

Frank Vander linden

Een nieuw jaar, een nieuwe Frank

za 28 apr 2018 - 20.15 uur

Begin 2018 brengt Frank Vander linden, stichtend lid van De Mens, nogmaals een solo-album uit en komt hij naar Merksem voor een intiem concert. Een nieuwe manier om de songschrijver en vertellende muzikant Vander linden van dichtbij te leren kennen.