Na een EP ‘Woestijn’ en haar debuutalbum ‘Plaatselijk verkeer’ stelde Martine de Kok begin 2016 haar tweede plaat voor: ‘Zeer Goed Hout’. Ze slaagt hiermee nòg meer haar eigen koppige weg in. De pers is enthousiast. Zowel De Standaard als Marie Claire vinden het dringend tijd dat Martine bij het grotere publiek bekend wordt. Rifraf heeft
het dan weer over een ‘waardevolle geloofsbrief voor de nieuwe kleinkunst anno 2016’.

Eigenzinnige, vaak minimalistische songs met scherpe herkenbare teksten, die ergens tussen Hanne Hukkelberg, Tom Waits, Jonathan Forsley en sprookjes laveren. Over de tijd, over kleine maar grote stappen zetten, over reizen en richtingen kiezen, over de platgetreden paden van de liefde, over het hals-over-kop wijzigen van de koers. En over eenzaten.
Soms rauw, soms zoet, maar zelden plakkerig en graag negentig graden dwars.

Martine de Kok stond al op menig podia (Dranouter, Bokes in het Park, Gentse Feesten, AB, Arenberg, De Roma,…). Ze werkte nauw samen met o.a. Herman van Veen. Ze componeert, schrijft, illustreert en acteert. Ze speelt bij figurentheater FroeFroe, Het Gevolg en andere.

 

Martine de Kok: zang, toetsen en accordeon
Tine Allegaert: trompet, glockenspiel en backings
Lieze Heuninck: trombone, glockenspiel en backings
Seba Thomé: contrabas, el. bas en backings
Tijl Piryns: drums, percussie, trompet en backings

Voorprogramma: Joachim Gys

Joachim sluit goed aan bij de hoofdact. Hij installeert zowel het ‘luistergehalte’, als het blije, feestelijke. Martine de Kok speelt zelf ook hier en daar een noot accordeon.

Joachim Gys studeerde aan de kleinkunstafdeling van het Conservatorium Antwerpen en Nederlandse Letterkunde aan de UA. Hij is een veelgevraagd muzikant en werkte in het theater al samen met onder ander Manou Kersting en Geert Vermeulen.

Hij vertrekt steevast vanuit zijn accordeon om de traditie van het instrument om te buigen in iets ongehoords. Iets ongezien. Iets nieuw!

Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Kassa: 14 euro
  • VVK: 12 euro
  • Kansentarief: 2 euro

bekijk ook

Het Zesde Metaal

Calais

za 10 mrt 2018 - 20.15 uur

De band speelt herwerkte versies van songs uit het beklijvende ‘Calais’, afgewisseld met werk uit eerdere albums. Ook de gloednieuwe arrangementen spreken tot de verbeelding. De muziek streelt, stuwt en schuurt, de songteksten nestelen zich onder de huid en de toeschouwer blijft zelden onbewogen.

Buurman

Dans en dwaal

za 24 mrt 2018 - 20.15 uur

De voorstelling dwaalt rond in het roodfluweel dat we van Buurman gewend zijn. Al is het deze keer wat speelser. Goudkleuriger. Zonsopgang in plaats van zonsondergang. Het onderdrukken van heupbewegingen en dancemoves is tijdens de voorstelling toegestaan, maar zeker niet verplicht.