Four Aces Guitar Quartet

Aperitiefconcert: For Aces

 

Vier kanjers in maatpak. Alsof ze elk moment een koffie met George Clooney gaan drinken. Hipper dan dit wordt klassiek niet. Perfect op elkaar ingespeeld en in staat tot een legendarische wall of sound. Daar staat Four Aces Guitar Quartet voor.

Voor hun jongste album 'For Aces' vroeg het viertal een aantal componisten uit diverse hoeken van de wereld om speciaal voor hen te componeren. Het resultaat is een cd die de grenzen van het klassieke gitaarrepertoire aftast. Een album met onder andere muziek van het Nederlandse gitaarwonder Harry Sacksioni. Maar ook met werk van de Canadese componist Patrick Roux of van de Zweedse superster Johannes Möller.

Elk op zich staan de nieuwe composities garant voor een trip naar een verrassend universum. Vlaanderens bekendste gitaarkwartet naait ze naadloos aan elkaar met gitaarbewerkingen van Russische klassiekers en hoogtepunten uit het repertoire van Bach.

 

Programma:
Rachmaninov - Prelude nr. 4
Bach - Fuga BWV 1066
Bach - Andante Cantabile
Patrick ROux - Aqua Cenas
Johannes Möller- The dream of Kailash
Clarice Assad - D.A.N.Z.A.
Alain Selhorst - Tokyo
Mozart - Rondo alla turca
Harry Sacksioni - Ouverture

 

bekijk ook

Ensemble Les Abbagliati

Aperitiefconcert: De vrouwen van de koning

zo 6 mei 2018 - 11.30 uur

Dit intieme programma is een poëtische en muzikale vertelling over de liefdes en lusten van Lodewijk XIV. Hoeveel vrouwen heeft hij niet gehad? Zijn sterren, zijn vrouwen gaven glans aan het Franse Hof. We laten de vrouwen van de koning spreken vanuit het diepst van hun gedachten.

bekijk ook in andere cultuurcentra

Jokke Schreurs Kwartet

Wannes in Jazz

ontmoetingscentrum Merksemdok, za 12 mei 2018 - 20.15 uur

De composities van Wannes Van de Velde zijn sterk, zo sterk dat ze zich lenen tot herinterpretatie. Jokke Schreurs koos ervoor ze te benaderen alsof het jazz-standards zijn. Hij heeft ze opnieuw gearrangeerd, opnieuw geharmoniseerd en gaat erop improviseren, zonder teksten, alleen muziek.