Annemie Struyf

Ongehoord! Ma Vie en Rose


Wie droomt niet van een plek in de natuur, waar het leven nog stil en eenvoudig is? Ergens in het zuiden, waar de zon altijd schijnt en de mensen nog tijd hebben voor elkaar. Eén jaar lang wil ook Annemie die droom beleven.

Eén jaar lang verhuist ze haar werkplek van Brussel (VRT) naar het zuiden van Frankrijk, middenin de natuur, in een onooglijk gehucht in de Sud-Ouest. Twaalf maanden lang maakt ze haar agenda helemaal vrij, en pakt ze haar leven helemaal anders aan. Met minder files, vergaderingen, drukte, afspraken en verplichtingen. Maar ook met meer tijd voor zichzelf en haar geliefden. Met meer groen en stilte, meer tijd om te lezen, te schrijven, te ontmoeten, te luisteren en te beleven.

Dit bijzondere jaar van Annemie Struyf resulteert in twee tv-reeksen (op Eén) en een persoonlijk boek. Het is het verhaal van Annemie zelf en haar ontmoetingen met mensen die, net zoals zij, hun ultieme droom proberen waar te maken. Jong en oud, met of zonder geld, met of zonder plan.

Het wordt een tocht doorheen de vier seizoenen, langs adembenemende plekken en betoverende landschappen. Maar vooral ook langs gewone mensen, allemaal op zoek naar die buitengewone droom.

Annemie Struyf (1961) is journaliste, schrijfster, tv-maker en moeder van vijf kinderen. In haar journalistieke werk is ze steeds op zoek naar authentieke en aangrijpende verhalen. Verhalen die je de adem afsnijden, maar evengoed je kunnen doen glimlachen. Verhalen ‘van de schoonheid en de troost'. Verhalen die steeds een persoonlijke stempel dragen: nooit vrijblijvend, altijd gedreven.

Haar verhalen nemen je mee op een ontdekkingstocht naar werelden waar je nooit geweest bent. Maar altijd gaat ze naar het hart van de mensen. In haar talloze lezingen vertelt ze over haar zoektocht naar feiten en waarden. Een zoektocht die dikwijls confronteert, maar nooit verveelt of in sensatie vervalt. Over haar journalistieke aanpak schreef De Standaard ooit: ‘Hoewel de thema's soms moeilijk en fragiel zijn, gaat Struyf nooit voor de sentimentaliteit en al evenmin voor de sensatie.’Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • Kassa: 10 euro
  • VVK: 8 euro
  • Kansentarief: 2 euro

bekijk ook

Johan Braeckman

Ongehoord! Leve de luiheid

wo 9 mei 2018 - 20.15 uur

Luiheid is een negatief begrip. Het wordt in verband gebracht met vadsigheid, gemakzucht, onverantwoordelijkheid. Johan Braeckman, hoogleraar wijsbegeerte aan de Universiteit Gent, legt in deze voordracht uit waarom luiheid ook een deugd kan zijn.