Vorig jaar ging hard voor Dana Winner: ze schitterde in het liedjesprogramma ‘Liefde voor Muziek’, haar nieuwe album ‘PUUR’ was meteen goed voor een gouden plaat en kwam uit het niets binnen op de eerste plaats in de album-top 200. Als kers op de taart werd ze vorige zomer uitgeroepen tot beste zangeres op de Zomerhit van Radio 2.

Dana Winner is niet alleen in het bezit van één van de fraaiste stemmen uit ons taalgebied, de Vlaamse zangeres is ook een ontwapenende theatervrouw. Met de teller die intussen op meer dan twee miljoen verkochte cd’s in binnen- en buitenland staat, is ze één van de populairste zangeressen die Vlaanderen ooit gekend heeft. Ze scoorde enorme hits met ‘Woordenloos’, ‘De oude man en de Zee’, ‘Westenwind’, ‘Wervelwind’, ‘Een zee vol dromen’ en ‘Weer verder gaan’.

De nieuwe theatervoorstelling ‘Uit bewondering’ is een ode aan de bewonderenswaardige mensen en momenten uit Dana’s leven. Uit Dana’s bewondering is er een prachtige en originele voorstelling ontstaan. Bekende Dana Winner-nummers en zorgvuldig geselecteerde covers worden mooi afgewisseld met ouder werk en nieuw materiaal. De voorstelling is een perfecte mix van trage songs en swingende momenten, met veel plezier gebracht en intens gezongen. Met natuurlijk ook liedjes uit ‘Liefde Voor Muziek’ en haar laatste album ‘PUUR’.


bekijk ook

Maarten Cox

Zingt, lacht en bewondert

do 15 mrt 2018 - 14.00 uur

Maarten Cox combineert in dit programma een aantal bekende successen met prachtige - soms vergeten - parels uit die periode. Hij selecteerde de mooiste luisterliedjes en enkele leuke meezingers. Allemaal liedjes die Nederland en Vlaanderen kleurden in de jaren ’70.

Andrea Croonenberghs, Chelsy & Geena Lisa

Eurovizie

do 3 mei 2018 - 14.00 uur

Er was een tijd waarin het Eurovisie Songfestival echt iets betekende in Vlaanderen. Dat is voorbij, of niet helemaal? Nu is er ‘Eurovizie’, een concert vol liedjes uit de Eurovisie jaren ‘50, ‘60 en ‘70 gespekt met anekdotes en feiten. Drie klassevrouwen brengen de grootste klassiekers tot leven.