Ensemble Les Abbagliati

Aperitiefconcert: De vrouwen van de koning


Dit intieme programma is een poëtische en muzikale vertelling over de liefdes en lusten van Lodewijk XIV. Hoeveel vrouwen heeft hij niet gehad? In het menselijk hart worden onophoudelijk nieuwe passies geboren, zodat wanneer er één uitdooft er bijna altijd een nieuwe ontvlamt.

Zijn sterren, zijn vrouwen gaven glans aan het Franse Hof. Vaak profiteerden ze evenveel van Lodewijk als hij van hen. Andere tijden, andere zeden. Of toch niet altijd ? In dit programma laten we de vrouwen van de koning spreken in het diepst van hun gedachten.

Barok ensemble Les Abbagliati werkt voor deze voorstelling samen met schrijver–performer Marieke De Maré.

Les Abbagliati is een jong barokensemble met basis in Brussel. De musici spelen bij gereputeerde barokensembles als La Petite Bande, Il Gardellino, Ricercar Consort, B’Rock, Apotheosis enz.

De voorbije jaren waren Les Abbagliati in residentie op het Festival van Ambronay (F) en in 2013 werden zij geselecteerd voor het geven van een showcase voor de REMA (Réseau Européen de Musique Ancienne) te Marseille (F). Zij traden onder meer op in het Concertgebouw Brugge, op het Festival van Vlaanderen, op de Barocktage Stift Melk (A), en in Nederland bij de Stichting Kasteelconcerten. In de toekomst staan projecten in Italië, Corsica, Nederland en Finland op stapel.

Soetkin Elbers : sopraan
Annelies Decock : viool
Sien Huybrechts : traverso
Dimos De Beun : klavecimbel
Ronan Kernoa : cello en viola da gamba

Componisten: Couperin – Lambert – Rameau – Guedron – Charpentier

bekijk ook

Four Aces Guitar Quartet

Aperitiefconcert: For Aces

zo 8 apr 2018 - 11.30 uur

Het viertal vroeg een aantal componisten om speciaal voor hen te componeren. De nieuwe composities staan garant voor een trip naar een verrassend universum. Four Aces Guitar Quartet naait ze aan elkaar met gitaarbewerkingen van Russische klassiekers en hoogtepunten uit het repertoire van Bach.

bekijk ook in andere cultuurcentra

Jokke Schreurs Kwartet

Wannes in Jazz

ontmoetingscentrum Merksemdok, za 12 mei 2018 - 20.15 uur

De composities van Wannes Van de Velde zijn sterk, zo sterk dat ze zich lenen tot herinterpretatie. Jokke Schreurs koos ervoor ze te benaderen alsof het jazz-standards zijn. Hij heeft ze opnieuw gearrangeerd, opnieuw geharmoniseerd en gaat erop improviseren, zonder teksten, alleen muziek.