Jokke Schreurs Kwartet

Wannes in Jazz


Er is natuurlijk, en terecht, veel te doen rond het werk van Wannes Van de Velde. Wat in al deze projecten wat onderbelicht blijft, is de zuiver muzikale kwaliteit van dit oeuvre, en dat is nu juist wat het Jokke Schreurs kwartet gaat benadrukken.

De composities van Wannes en de zijnen (vooral Walter Heynen) zijn sterk, zo sterk dat ze zich lenen tot herinterpretatie. Jokke Schreurs koos ervoor ze te benaderen alsof het jazz-standards zijn. Hij heeft ze opnieuw gearrangeerd, opnieuw geharmoniseerd en gaat erop improviseren, zonder teksten, alleen muziek. En doorheen dat alles blijft de compositie moeiteloos staan. Dat is sterke compositie.

Jokke Schreurs Kwartet zijn Jokke Schreurs (gitaar), Sam Vloemans (trompet), Henk De Laat (contrabas en scat) en Luc Vanden Bosch (drums).

Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Kassa: 12 euro
  • VVK: 10 euro
  • Kansentarief: 2 euro

bekijk ook in andere cultuurcentra

Kris De Bruyne Trio

Zijn mooiste liefdesliedjes

ontmoetingscentrum Merksemdok, za 24 feb 2018 - 20.15 uur

Kris De Bruyne zocht uit tweehonderdtachtig songs naar zijn vergeten liefdesliedjes die de fans na de concerten bleven vragen. Die verloren schat van songs was verrassender en rijker dan het trio verwachtte en inschatte. Kris wou en zou die parels graag terug oppikken, naast enkele hits uiteraard.

Mathieu & Guillaume

Als ik van u was

ontmoetingscentrum Merksemdok, za 14 apr 2018 - 20.15 uur

Iedereen weet het altijd beter. Van zoveel meningen zou een mens nog beginnen twijfelen aan alles of net volharden in boosheid. Mathieu & Guillaume doen gewoon hun goesting en botsen daarbij wel eens tegen de muur. Een voorstelling met songs en verhalen over twijfelen, kiezen, winnen en verliezen.