Sien Eggers, Sofie Palmers & Jessa Wildemeersch

L’étude

 

Wat heeft Shakespeare met ons te maken?
Wat als hij geen man was geweest?
Welke stukken had hij dan geschreven?
En welke rol schrijven wij voor onszelf?

In ‘L’étude’ ontmoeten drie vrouwen mekaar en wagen ze zich aan een studie over Shakespeare. Naarmate hun studie vordert, vermengen de levens van de vrouwen zich steeds meer met de rollen van Shakespeare en omgekeerd.

Sien Eggers, Jessa Wildemeersch en Sofie Palmers bundelen hun krachten om een idee dat spontaan vorm kreeg op een zonnig terras uit te werken tot een theaterproductie voor de grote zaal.

Hoe relevant zijn Shakespeares vrouwenrollen vandaag nog? Wat betekent vrouwelijkheid in een samenleving gedreven door structuren en vaste systemen? Hoe werden vrouwen verbeeld op het theater vierhonderd jaar geleden en nu? Kunnen we ons nog herkennen in Juliet, Lady Macbeth of Ophelia die gek wordt en zichzelf verdrinkt in een rivier?

De pers over ‘L’étude’:

“Shakespeare een patriarchaal zwijn zonder interessante vrouwenrollen? Nee hoor, ze moesten gewoon eens belicht en verlucht worden. En waarom wachten op een aanbod, als je het even goed zelf kan waarmaken?” - Lotte Philipsen, Focus Knack

“Het contrast tussen de serieuze Shakespearestudie en het echte leven in al zijn chaos zorgt voor de nodige grappige momenten” - Lotte Philipsen, Focus Knack

Concept, tekst en spel: Sien Eggers, Sofie Palmers en Jessa Wildemeersch
Techniek: Koen De Saeger
Decor: Saskia Louwaard
Kostuumadvies: Kristien Van Passel
Communicatie medewerker: Lynn Meuleman
Productiemedewerker: Isabelle Vander Stockt
Eindcoaching: Jan Eelen


Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Kassa: 14 euro
  • VVK: 12 euro
  • Kansentarief: 2 euro