Grupetto

Aperitiefconcert: George Gershwin, Rhapsody in Blue

Wie had begin vorige eeuw kunnen vermoeden dat een kleine vechtersbaas in de straten van New York in korte tijd zou uitgroeien tot één van ’s werelds kleurrijkste componisten?
Muziek verzacht de zeden en kan het beste in de mens doen ontluiken. Dat gold zeker voor George Gershwin.

Geprikkeld door de meest uiteenlopende muziek in cafés, muziekwinkels en het joodse theater sloeg de vonk in een creatief kruitvat toen de piano in huis kwam bij de Gershwins. George bleek al gauw een pianistiek wonderkind en geniaal componist die op onnavolgbare wijze de brug slaat tussen kwalitatieve ontspanningsmuziek, jazz en klassieke kunstmuziek.
Hoewel van alle tijden, verklankt zijn muziek perfect het New York uit de jaren ’20 en ’30.

De muzikale kameleons van GRUPETTO wisselen meermaals van instrument, van ‘Swanee’ over ‘Rhapsody in Blue’ en van het ‘pianoconcerto in F’ tot zijn laatste song.

Tapdanser, zanger en acteur Serge Hamers bezingt de hechte vriendschap tussen Gershwin en zijn dansende muze Fred Astaire.

 

Jo Vercruysse: viool, trompet, klein slagwerk
Henk Soenen: klarinetten en saxofoon
Bruno De Schaepdrijver: altviool en bastuba
Valentijn Biesemans: cello, trombone en zingende zaag
Jan Lust: piano
Serge Hamers: tapdans, acteur, zang
Regie: Walter Janssens


Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • Kassa: 14 euro
  • VVK: 12 euro
  • Kansentarief: 2 euro

bekijk ook

CaraMuse ensemble & Wanda Joosten

Niewjaarsconcert: Royaal muzikaal!

zo 21 jan 2018 - 11.30 uur

Dit Nieuwjaarsconcert leidt ons langs hoven, kastelen, salons, kathedralen en kleine plekjes. Het CaraMuse ensemble & Wanda Joosten gaan op hun tippen staan om er een feestelijk en sprankelend concert van te maken vol positieve energie en met prachtig beeldmateriaal.

The Jacquelines

Leaving The Circus

za 3 feb 2018 - 20.15 uur

The Jacquelines komen in 2018 met een nieuw album voor de dag. Op ‘Leaving The Circus’ tilt zangeres en componiste Iris Berardocco samen met haar band de muziek naar een nieuw level, op zoek naar raakvlakken met andere muziekstijlen zoals blues, gospel, ragga, rootsmuziek, …