Annelies Brosens, Rick de Leeuw, Guy Swinnen, Jan Hautekiet, …

Te Gek!? Open Geest XL

“Weet je waarom ik mij niet langer schaamde? Omdat ik erachter kwam dat iedereen gek is. Iedereen is gek. Gek worden als mens is een onmogelijkheid: iedereen is het al. Een dier dat in het nauw gedreven wordt, dát kan gek worden, gek van angst of zo. Maar mensen niet. Ik was gek, besefte ik, en juist dat maakte dat ik verbonden was met andere mensen. Ik was net als zij, en zij, zij waren net als ik.”
Tot zover Ralph, de hoofdpersoon van ‘Gezellig is anders’, de novelle die Christophe Vekeman schreef in opdracht van de inmiddels allang vermaarde organisatie Te Gek!?.

Of Ralph gelijk heeft, is voer voor discussie, maar hoe dan ook staat met zekerheid vast dat, hoewel er maar weinig over gepraat wordt, één op de vier Belgen in de loop van zijn leven met ernstige psychische problemen krijgt te maken: niemand blijft er gegarandeerd van gevrijwaard, en overkomt het niet onszelf, dan wel onze kinderen, onze ouders, onze vrienden, de buren en ga zo maar door.

Respectievelijk in 2014 en 2016 maakten Rick de Leeuw en Annelies Brosens van Laïs een drempelverlagende tournee langs de Vlaamse psychiatrische centra en dit onder de titel ‘Open Geest’. Op vraag van Te Gek!? wordt deze geest verruimd en krijgen, ditmaal onder de noemer ‘Open Geest XL’, Rick en Annelies het gezelschap van onder meer Guy Swinnen, Christophe Vekeman en Jan Hautekiet. Muziektheater met een missie, ja, maar vooral ook van de beste kwaliteit.

Een muziektheaterreeks in het kader van Te Gek!?, ondertussen een begrip in Vlaanderen.

 

Annelies Brosens
Rick de Leeuw
Guy Swinnen
Christophe Vekeman
Jan Hautekiet
Maarten Flamand
Bart Van Lierde
Ron Reuman


Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • Kassa: 18 euro
  • VVK: 16 euro
  • Kansentarief: 2 euro

bekijk ook

Tom Vanstiphout

Theatertour

za 16 dec 2017 - 20.15 uur

Prachtige songs, virtuoos gitaarwerk en een innemende frontman, dat is Tom Vanstiphout ten voeten uit. Minder en minder is hij dan ook het best bewaarde muzikale geheim van België. Een ware topmuzikant. Hij sluit zijn theatertour af in Cultuurcentrum Merksem.

Jean Bosco Safari, Ibernice MacBean, Steve & Chantal Kashala

Sounds of Soul

vr 26 jan 2018 - 20.15 uur

De vier gospelstemmen van Jean & co blenden op een magische manier. Geniet van gekende songs en verrassende hedendaagse nummers gedipt in een heerlijk gospelsausje. Het wordt zonder twijfel een sfeervolle feelgood-avond die je uitnodigt tot spontaan meezingen en dansen.