Sarah groeide op in een warm Belgisch-Italiaans nest. Gefascineerd door de unieke zangstijl van nachtegalen zoals Ella Fitzgerald, Billie Holiday en Nina Simone, begon ze met het schrijven van eigenzinnige en creatieve songs. Hun donker, sprookjesachtig karakter werd gaandeweg beïnvloed door de naakte eerlijkheid van de seventies folk en zonnige gipsy jazz swing uit de fifties.

Sarah verscheen voor het eerst op de radar toen ze in 2008 tijdens de Gentse Feesten de muziekwedstrijd Jonge Wolven won.Tijdens een concert in “The Music Village” werd Sarah Ferri opgemerkt door de Anciënne Belgique en opgenomen in het project Artist in Residence.

Sarah speelde ondermeer supports voor Michael Kiwanuka, Caro Emerald, Simply Red, Jools Holland & His Rhythm & Blues Orchestra. In 2012 verscheen haar debuut ‘Ferritales’ bij Universal Music. Het album werd geproducet door Koen Gisen en gemasterd door Tim Young in Metropolis Studio Londen.

Na een warm onthaal van haar eerste single ‘On my own’ volgden ook ‘The man who was bored’, ‘Dancing at the supermarket’ en ‘Were you there’. In december 2012 werd ze genomineerd voor de MIA's in de categorie ‘Solo Vrouw’. Tussen 2012 en 2015 volgde er een uitgebreide tournee in binnen-en buitenland. Na Eurosonic en Reeperbahn verscheen het album ook in Nederland & GAS (Germany/Austria/Switzerland). Intussen werkte Sarah aan haar volgend album.

’Displeasure’ verschijnt op 23 september 2016. De plaat contrasteert met de zonnige swingjazz van het eerste album. De inspiratie kwam uit donkere, melancholische hoek, waarvoor Sarah gebruik maakte van haar lage stemregister. De songs spelen zich af tegen een filmisch decor.

Met behulp van een midi-klaviertje componeerde ze rijkelijke orkestraties met strijkers, pauken en koortjes. Zo haalde ze haar invloeden bij Ennio Morricone, Louis Bacalov, George Gershwin, Ray Ellis en James Newton Howard.

De songs op zich zijn een fusion tussen piano pop, R&B en soul-jazz uit de jaren ’60-’70. Bovendien wordt er ook wat geflirt met subtiele elektronica en jaren ’80 beats.
Klankmagiër Koen Gisen nam ook voor deze plaat de productie voor zijn rekening. Frederik Dejongh deed de mastering.

De pers over Sarah Ferri:

De Standaard: “Alle insiders tippen Sarah Ferri als één van de grote beloftes voor dit jaar”.

Het Nieuwsblad: “Sarah Ferri, we schrijven uw naam officieel in het register van de recente vloedgolf van talrijke podiumdames — met gulden inkt.”

Radio 1: “Onmiskenbaar talent, Sarah Ferri. Wat een stem!...Tijdloze klasse noemen wij dat. Onmiskenbaar talent, zeg ik u!”

Humo: "We onthouden: een betere, krachtigere, multifunctionelere stem hebben we dit jaar nog niet gehoord in eigen land. Ook niet op VTM."

Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Kassa: 14 euro
  • VVK: 12 euro
  • Kansentarief: 2 euro

bekijk ook

Tom Vanstiphout

Theatertour

za 16 dec 2017 - 20.15 uur

Prachtige songs, virtuoos gitaarwerk en een innemende frontman, dat is Tom Vanstiphout ten voeten uit. Minder en minder is hij dan ook het best bewaarde muzikale geheim van België. Een ware topmuzikant. Hij sluit zijn theatertour af in Cultuurcentrum Merksem.

Martine de Kok

Zeer Goed Hout

vr 2 mrt 2018 - 20.15 uur

De Nederlandse Martine de Kok brengt eigenzinnige, vaak minimalistische songs met scherpe herkenbare teksten. Over de tijd, over kleine maar grote stappen zetten, over reizen en richtingen kiezen, over de platgetreden paden van de liefde, over het hals-over-kop wijzigen van de koers.