”Jeroen Olyslaegers heeft ’m te pakken, zijn Grote Roman.” schreef De Standaard enthousiast. De oorlogsroman ‘WIL’ heeft indruk gemaakt en verkoopt als zoete broodjes. Het verbaast dan ook niemand dat het boek op de shortlist van de Libris Literatuurprijs 2017 staat. Met de roman komt Olyslaegers ook voor het eerst op de internationale markt terecht. En hoe! Er zijn vertalingen in de maak in het Duits, Frans, Engels en Tsjechisch.

Wilfried Wils, genaamd Wil was voormalig politieagent tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tegenover zijn achterneef – of zichzelf - probeert hij rekenschap af te leggen van zijn rol als agent, mens, schrijver, toekomstige man van Yvette, nonkel. Wij lezers wandelen mee door de straten en steegjes van toen, ondergaan de gezapige Antwerpse taal, reizen mee in de tijd. Hier wordt ‘een duistere periode op onnavolgbare manier opnieuw tot leven’ gebracht, aldus het juryrapport van de Libris Literatuurprijs, waar hij op de shortlist staat. Boem, Paukenschlag! We vinden dit alvast verdiend.

Jeroen Olyslaegers schrijft niet alleen romans maar ook verhalen, columns, scenario’s en theaterteksten.

Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • Kassa: 10 euro
  • VVK: 8 euro
  • Kansentarief: 2 euro

bekijk ook

Guillaume Van der Stighelen

Lettertypes

wo 21 mrt 2018 - 20.15 uur

Guillaume Van der Stighelen werd bekend als topman en medeoprichter van het internationale reclamebureau Duval Guillaume. Nadat hij in 2011 zijn zoon verloor, stapte hij uit de reclame. Sindsdien schrijft hij onder andere voor De Morgen, Knack en Gazet van Antwerpen over leven en samenleven.

Annemie Struyf

Ongehoord! Ma Vie en Rose

wo 18 apr 2018 - 20.15 uur

Wie droomt niet van een plek in de natuur, waar het leven nog stil en eenvoudig is? Ergens in het zuiden, waar de zon altijd schijnt en de mensen nog tijd hebben voor elkaar. Eén jaar lang wil ook Annemie Struyf die droom beleven. Ze verhuist haar werkplek van Brussel naar het zuiden van Frankrijk.