Vandaag is het ‘Kunstendag voor Kinderen’ en dat vieren we met een voorstelling van Lejo. Lejo is dat vingerpoppetje met die oogjes. Hij is wereldberoemd geworden door zijn voorstellingen en natuurlijk door zijn filmpjes op televisie.

Je zou echt vermoeden dat zijn voorstelling gespeeld wordt door twee mensen, maar Lejo speelt louter met zijn tien vingers en een grote voorraad houten ogen. Met zijn handen tovert poppenspeler Lejo allerlei vreemde wezens tevoorschijn. Allemaal hebben ze hun eigen karakters en eigenaardigheden.

In de handen van de speler veranderen twee witte balletjes en een stipje zwarte verf in de snuit van een blaffende buldog, stuntelige tapdansers, een monster, een fladderende vogel, een dirigent met een kinderkoor en soms een inktvis die door het theater zweeft. Deze voorstelling die van begin tot eind onafgebroken boeit, mag je niet missen.

Leo Petersen (Lejo) is bekend geworden door zijn talrijke live optredens in theaters en op internationale festivals en door zijn filmpjes in de TV serie ‘Sesamstraat’.


Voor en na de voorstellingen kan je deelnemen aan een gratis creatieve activiteit en tussen 15 en 16 uur bouwen we een dansfeestje met dj. Gooi die benen los!

bekijk ook

Ensemble Leporello

Miss Wifi & Koebrev experimenteren (4+)

zo 18 feb 2018 - 14.00 uur

Het is opendeurdag in het laboratorium van Miss Wifi, de directrice van een instituut waar wetenschappelijke experimenten worden uitgevoerd. Voor een uurtje mogen we toekijken naar de testen, onderzoekingen en experimenten, waarbij de vier elementen aan bod komen: aarde, water, vuur en lucht.

Kinderkasteel

zo 27 mei 2018 - 13.00 uur

Ridders en prinsessen zijn ook dit jaar de baas in en rond kasteel Bouckenborgh. Zin om weer een hele namiddag te dansen, kijken, spelen, zingen, proeven en ruiken? Kom dan met het hele gezin genieten van de spectaculaire kindervoorstellingen, knotsgekke workshops, lekkere pannenkoeken en veel meer.