Het tweede album (2015) werd heel enthousiast onthaald: de pers was lovend, de singles deden het uitstekend en de CD-voorstelling in de AB was een succes. Daar zit uiteraard de inbreng van producer Alex Callier voor iets tussen. Gecharmeerd door de vindingrijke songschrijverij, stortte hij zich met volle overgave op het project. Opzet geslaagd: de nieuwe plaat klinkt transparant en toch snedig, met knappe arrangementen en symfonische accenten.

Walrus staat garant voor aanstekelijke, gevarieerde popsongs waarin frontman Geert Noppe – medeoprichter en toetsenist van Yevgueni – loos kan gaan in zijn pleidooien voor nu eens onstuimigheid en dan weer stille verwondering. Het is geen kleinkunst en ook geen rock, maar iets halverwege: verfijnde, alternatieve pop in een cryptisch Nederlands waarmee Noppe een terrein afbakent. Dat van Walrus.

“Een competente machine, dit enthousiaste bandje”, schreef De Standaard al over Walrus na de voorstelling van hun debuutalbum ‘Op De Valreep’ in 2013. Sindsdien is de band ook live alleen maar gegroeid. Niet onlogisch, gezien het palmares van de muzikanten. De concerten van Walrus worden gekenmerkt door variatie, enthousiasme en muzikale rijkdom.

 

Zang, toetsen: Geert Noppe (Yevgueni, ex-Milow)
Gitaar, zang: Pieter Peirsman (Slow Pilot, Hooverphonic)
Bas: Maarten Van Mieghem (Yevgueni, Slow Pilot)
Sax & keys: Alban Sarens (Sir Yes Sir)
Drums: Arnout Hellofs (Hooverphonic, De Held)


Voorprogramma:
Tim Oelbrandt
Een waanzinnige beleving vol humor en geniale hersenspinsels. Tim verandert fantasie in werkelijkheid.

De pers over Walrus:

Cutting Edge (CD-recensie Terug Naar Het Begin ****):
“Wondermooi, maar vaak ook verraderlijk scherp.”

De Morgen (CD-recensie Terug Naar Het Begin ***1/2):
“Knappe arrangementen, sterke melodieën en teksten die poëtisch zijn zonder scherpte te verliezen. Een nummer als ‘Iemand moet de slimste zijn’ geeft aan dat Walrus niet zomaar een tussendoortje is.”

Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Kassa: 14 euro
  • VVK: 12 euro
  • VT-statuut: 2 euro

bekijk ook

Martine de Kok

Zeer Goed Hout

vr 2 mrt 2018 - 20.15 uur

De Nederlandse Martine de Kok brengt eigenzinnige, vaak minimalistische songs met scherpe herkenbare teksten. Over de tijd, over kleine maar grote stappen zetten, over reizen en richtingen kiezen, over de platgetreden paden van de liefde, over het hals-over-kop wijzigen van de koers.

Lenny & de Wespen

Zin

za 3 mrt 2018 - 20.15 uur

Lenny & de Wespen speelden samen van 2004 tot 2009. In die periode namen ze twee cd’s op en stonden ze op de affiches van Festival Dranouter, Gentse Feesten, Nekka-Nacht en Boterhammen in het park. Nu komt de band terug met een nieuw album. En na al die tijd hebben de heren er weer veel zin in.