“Something happened on the day he died”. Bowie is niet meer. De man die op de aarde was gevallen. De dunne witte hertog. Ziggy Stardust. Major Tom. Blackstar. Het icoon der iconen van de rockmuziek.

Tom Hannes (Zefiro Torna, eigen werk, Toneelhuis) en Eric Engels (De Roovers, Martha Tentatief, Kapitein Winokio) verzamelen een groep theatermakers, vormgevers en muzikanten. De gemeenschappelijke deler is hun fascinatie voor muziekiconen.

Samen zetten ze een volgens Serge Simonart (Humo) "ambitieus spektakel" neer. De show waarvan ze hopen dat Bowie - mocht hij nog geleefd hebben - hem graag gebracht zou hebben. En dit volgens de prescriptie waarmee We Are Not berucht en bejubeld raakte. De ziel van de artiest wordt tot in de kleinste details geëerd. Met precisie, poëzie en humor.

De voorstelling toerde al in 2012 en 2013. (o.a. De Roma, OLT Rivierenhof, De Warande, De Velinx, …). Op algemene aanvraag maakt de groep nog een laatste ronde in Vlaanderen. Speciaal hiervoor werd de voorstelling voorzien van een special treatment voor het publiek: sinds 10 januari 2015 kon Bowies later - en zelfs het allerlaatste werk - niet ontbreken. Van Ziggy Stardust en de Serious Moonlight Tour over Blackstar en terug... Wham Bam Thank You Man!

Na de voorstelling zetten we het feestje verder in de foyer met een fijne seventies & eighties dansparty.


Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Kassa: 16 euro
  • VVK: 14 euro
  • VT-statuut: 2 euro

bekijk ook

Yuko

Cher Ami

vr 10 nov 2017 - 20.15 uur

‘Cher Ami’ vertelt het waargebeurde verhaal van een baviaan, een olifant en een hond die in Vlaanderen aan het front vochten tijdens de Eerste Wereldoorlog. De stille filmvoorstelling met live muziek door Yuko is een ode aan de dieren die vochten in een oorlog waar ze niet voor kozen.

Jim Cole, Tom Kestens & Nina Babet

Prince tribute: Minneapolis, a walk through Paisley Park

za 21 apr 2018 - 20.15 uur

Een unieke tribute gebaseerd op het leven en succes van Prince. Iedereen kent zijn hits, maar ken je ook de songs die hij schreef voor andere artiesten. Deze pareltjes worden stuk voor stuk in de spotlights gezet gedurende deze voorstelling. ‘Minneapolis’ voert je mee naar de hoogdagen van Prince.