Met haar debuut ‘Het smelt’ katapulteerde Lize Spits zich meteen in de belangstelling van letterenland. Ze won de Bronzen Uil en staat op de shortlist van de Libris Literatuurprijs 2017. ‘Het smelt’ was het best verkochte boek van Vlaanderen in 2016, maar toch: een hype wordt ze niet graag genoemd. We begrijpen dat.

Lize Spit wordt geïnterviewd door literatuurvrouw Silvie Moors, bekend om haar fijngevoelige vragen. Schrijft ze al aan de gevreesde tweede roman? Hoe ontsnap je aan de eeuwige vraag naar het waargebeurde? Hoe overleef je zo’n groot succes? Wat leest Lize Spit zelf eigenlijk graag? …

Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • Kassa: 10 euro
  • VVK: 8 euro
  • VT-statuut: 2 euro

bekijk ook

Jeroen Olyslaegers

Lettertypes

wo 22 nov 2017 - 20.15 uur

De oorlogsroman ‘WIL’ van Jeroen Olyslaegers heeft indruk gemaakt en verkoopt als zoete broodjes. Het verbaast dan ook niemand dat het boek op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2017 staat. Met de roman komt Olyslaegers ook voor het eerst op de internationale markt terecht.

Guillaume Van der Stighelen

Lettertypes

wo 21 mrt 2018 - 20.15 uur

Guillaume Van der Stighelen werd bekend als topman en medeoprichter van het internationale reclamebureau Duval Guillaume. Nadat hij in 2011 zijn zoon verloor, stapte hij uit de reclame. Sindsdien schrijft hij onder andere voor De Morgen, Knack en Gazet van Antwerpen over leven en samenleven.