Yuko

Cher Ami (2de en 3de graad middelbaar)

‘Cher Ami’ vertelt het waargebeurde verhaal van een baviaan, een olifant en een hond die in Vlaanderen aan het front vochten tijdens de Eerste Wereldoorlog.
‘Cher Ami’ is een stille filmvoorstelling met live muziek door Yuko.
‘Cher Ami’ is een ode aan de dieren die vochten in een oorlog waar ze niet voor kozen.

Drie tekenaars (Ivan Adriaenssens, Roman Klochkov en Gustavo Garcia) en de band Yuko lieten zich inspireren door waargebeurde verhalen van enkele opmerkelijke dieren tot het maken van drie animatiefilms met live muziek.

YUKO
De band Yuko heeft zichzelf heruitgevonden. Hun vierde wapenfeit is niet zomaar een album, het is ook een boek en een animatiefilm. De plaat zal verschijnen bij Lannoo. De band kiest ervoor een breder verhaal te vertellen en wil zich zoveel mogelijk laten inspireren door samen te werken met andere kunstenaars en kunstvormen, weg van het eiland.
Kristof Deneijs, de frontman van de band, maakt deel uit van collectief De Commerce waar het idee al enige tijd leefde om aan de slag te gaan rond de absurde verhalen van drie ongelooflijke dieren. De Commerce nam de productie en de regie van het project op zich en zo gingen de tekenaars en de band aan de slag om ‘Cher Ami’ te bouwen.
De band speelde de afgelopen jaren in De Kreun, Leffingeleuren, Cactus, Botanique, Pukkelpop, STUK, Boomtown, De Roma, Handelsbeurs,… De band geniet een uitstekende live reputatie.

 

Yuko is Kristof Deneijs (zang, gitaar), Brecht Plasschaert (keys), Thomas Mortier (bas), David Broeders (drums).