Fidelio Strijkkwartet & Gène Bervoets

Aperitiefconcert: Een muzikale reis doorheen het gouden repertoire

Vijftien jaar geleden werd het Fidelio Strijkkwartet voor het eerst uitgenodigd om te spelen in Cultuurcentrum Merksem en dat mag gevierd worden. We zien Fidelio Strijkkwartet graag komen met hun onmiskenbare musiceervreugde en hun verrassende, boeiende programma’s.

Voor dit concert snuffelen ze in hun rijke repertoire. Met zichtbaar genoegen komen muzikale pareltjes op de pupiters: muziek uit diverse eeuwen en geschreven op uiteenlopende plaatsen in de wereld.

Verwacht u aan veel muziek: spetterend en geliefd klassiek, virtuoze hoogstandjes en energieke klanken van over de Atlantische Oceaan.

En dat alles omkaderd met de warme stem van Gène Bervoets. Hij zal vertellen over de muziek en over zijn band met muziek. Vol spanning wachten we af of hij zich ook aan een liedje zal willen wagen...

PROGRAMMA (wijzigingen mogelijk)
Bach: Largo uit Concerto voor 2 violen
Mozart: Divertimento 136, 138 of strijkkwartet
Fauré: Pavane
Grieg: Morgenstimmung
Joplin: Country Club
Arlen: Over the rainbow
Gershwin: Swanee
Gardel: Por una cabeza
Traditional: Greensleeves
Mexicaanse Traditionals: La cucaracha – La llorona – Mexican Hat Dance
L. Armstrong: What a wonderful day

bekijk ook

Gène Bervoets

Verbeter de wereld

do 21 dec 2017 - 20.15 uur

Gène Bervoets brengt een verrassende monoloog over het eigenzinnige leven van Phil Bosmans. Bervoets graaft diep naar het hoe en waarom van Bosmans’ buitenissige, mysterieuze en tot de verbeelding sprekende persoonlijkheid.

Judas Theaterproducties

Goodbye, Norma Jeane

do 8 feb 2018 - 20.15 uur

1988. Een jongeman belt aan bij een klein appartement. Een vrouw opent de deur en stelt zich voor als Jane Edwards. Maar de jongeman laat zich niet voor de gek houden. Hij is haar grootste fan en weet het zeker: de vrouw die voor hem staat is Norma Jeane Baker. Ooit beter bekend als Marilyn Monroe.