Lieven Verstraete

Ongehoord! Achter de schermen van het nieuws

Lieven Verstraete kennen we als een welbespraakt nieuwsanker en VRT-journalist. Het nieuws- en duidingsmagazine ‘Terzake’ dat hij dagelijks heeft gepresenteerd is voor menig politicus of gezagsdrager de eerste toets voor hun daden, voorstellen of reacties. In het wekelijkse magazine 'De Vrije Markt' neemt hij voortaan ook de pols van de Belgische economie en bedrijfsleven.

In zijn keynote zoomt Verstraete in op zijn vertrouwd werkterrein: de actualiteit en de manier waarop dat nieuws dagelijks moet worden verwerkt, omgezet in verhalen en voor de kijker bevattelijk moet worden samengevat. Een leerzame uiteenzetting, doorspekt met wetenswaardige anekdotes. Na een inleiding krijgt het publiek kans om alle mogelijke vragen en opmerkingen voor te leggen.

Lieven Verstraete (1962) is al jaren een vaste waarde van de VRT-Nieuwsdienst en boegbeeld van het duidingsprogramma Terzake. Als presentator van Terzake legde Lieven Verstraete zijn gasten, waaronder een pak politici, het vuur aan de schenen. Hij kreeg de interesse voor politiek dan ook met de paplepel ingelepeld: “Mijn moeder was jarenlang gemeenteraadslid en schepen in Brugge. Tijdens de campagneperiodes trok ik dan samen met mijn vader bij nacht en ontij de straat op om verkiezingsaffiches te gaan plakken.”

Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • Kassa: 10 euro
  • VVK: 8 euro
  • VT-statuut: 2 euro

bekijk ook

Luckas Vander Taelen

Ongehoord! De grote verwarring

wo 8 nov 2017 - 20.15 uur

Vander Taelen gaat de realiteit niet uit de weg, ook niet de tegenstelling tussen de Islam en 'onze' Westerse democratie. In deze lezing ontleedt hij het falen van links om de migratiestromen op te vangen en reikt hij oplossingen aan om het islamitisch fundamentalisme tegen te gaan.

Jeroen Olyslaegers

Lettertypes

wo 22 nov 2017 - 20.15 uur

De oorlogsroman ‘WIL’ van Jeroen Olyslaegers heeft indruk gemaakt en verkoopt als zoete broodjes. Het verbaast dan ook niemand dat het boek op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2017 staat. Met de roman komt Olyslaegers ook voor het eerst op de internationale markt terecht.