Muziek

De Concertzaal van Cultuurcentrum Merksem leent zich uitstekend voor muzikale voorstellingen en concerten. Pop, rock, klassiek, ... alle genres komen aan bod. Probeer ook eens een concert van een voor jou onbekende naam en laat je verrassen door de beste muzikanten die Vlaanderen te bieden heeft.

Bart Kaëll & Luc Appermont

Bart & Luc intiem

vr 18 okt 2019 - 14.00 uur

Luc Appermont en Bart Kaëll nemen je mee naar hun verste verleden, hun mooie en emotionele momenten, hun lief maar ook hun leed. Ze vertellen honderduit. Van banale weetjes tot gebeurtenissen die hun leven tekenden. Soms met een brede glimlach, soms vertederend en soms met de krop in de keel.

Placenta plays Placebo

Een ode aan Marc Moulin

za 26 okt 2019 - 20.15 uur

Begin jaren zeventig startte de visionaire muzikant/componist Marc Moulin met het mythische Placebo. Tien jaar na zijn overlijden is dit het ideale moment om deze fantastische muziek terug onder de aandacht te brengen met enkele rasmuzikanten.

Kill Your Darlings o.l.v. Inge Minten

Only The Good Die Young

za 9 nov 2019 - 20.15 uur

Tegen de dood is geen kruid gewassen. Het koor en Inge Minten graven de hits van gestorven artiesten op en brengen ze weer tot leven op een ongehoorde manier. Amy Winehouse, Queen, Michael Jackson en vele anderen herrijzen uit de dood om er samen met de Darlings een memorabele avond van te maken.

Dimlicht

Aperitiefconcert: Schubertiade

zo 10 nov 2019 - 11.30 uur

Dimlicht speelt het orkestraal opgevatte kamermuziekwerk ‘octet in F’ van Franz Schubert. Doorheen zes delen doorloopt Schubert het hele gamma aan emoties van nostalgie tot ongebreidelde vrolijkheid en toont hij ons hoe kamermuziek tegelijkertijd groots en intiem kan zijn.

Lili Grace - support act: And They Spoke in Anthems (solo)

vr 15 nov 2019 - 20.15 uur

Lili Grace, dat zijn de zussen Nelle en Dienne. Zij doen ongemeen boeiende dingen met twee stemmen, cello, keyboards en elektronica. Soms prachtig klein, soms bevreemdend met een randje. Het houdt fraai het midden ergens tussen zoete meisjespop, elektronisch geweld en kunstzinnige muziek.

Katleen Scheir & band - support act: Dries

Border Guards

za 16 nov 2019 - 20.15 uur

Katleen Scheir stelt haar debuutalbum ‘Border Guards’ aan je voor, begeleid door haar vaste band. De plaat bevat een selectie uiterst persoonlijke, emotionele en eerlijke songs waarmee ze ook live haar publiek keer op keer weet te ontroeren.

Studio Guga

Ongehoord

vr 22 nov 2019 - 20.15 uur

Zoals vanouds zal Guga zijn beste stem-imitaties naar boven halen, maar deze keer met gloednieuwe, eigen nummers. Nummers die zò typerend zijn voor de geïmiteerde artiest, alsof ze door henzelf zijn gemaakt.

Slow Pilot plays Jeff Buckley (met Sofie Engelen)

25 Years of Grace - a live rockumentary

za 23 nov 2019 - 20.15 uur

Het iconische album ‘Grace’ van Jeff Buckley bestaat vijfentwintig jaar. Toen de plaat uitkwam kon niemand voorspellen dat die tot op vandaag een generatie blijvend zou beïnvloeden. Maar wie was Jeff Buckley? Waaruit haalde hij zijn inspiratie? Dit alles kom je te weten in deze ‘live rockumentary'.

North Side Big Band, François Van Den Broeck & Helena Fontyn

zo 24 nov 2019 - 20.15 uur

Een spetterende muzikale avond met de mooiste, bekende en minder bekende songs van jazz legendes zoals Frank Sinatra, Nat King Cole, Natalie Cole en Burt Bacharach. Twee sublieme crooners van eigen bodem worden begeleid door de North Side Big Band onder leiding van dirigent Johan Coen.

Della Bosiers, Clara Cleymans, Riet Muylaert

Van alle tijden

vr 29 nov 2019 - 14.00 uur

Della Bosiers staat al meer dan veertig jaar op de planken. Samen met Clara Cleymans en Riet Muylaert brengt Della een muzikaal overzicht van haar rijke carrière. Een stijlvol programma met eigen Nederlandstalige luisterliedjes en enkele prachtige Franse chansons.

Jef Neve & Teus Nobel

Aperitiefconcert

zo 1 dec 2019 - 11.30 uur

Neve en Nobel brengen eigen composities en enkele leuke jazz-standards doorspekt met praatjes van twee verbaal heel sterke heren die elkaar op het podium uitdagen en plagen, maar vooral heel goed aanvoelen. Een plezier om naar te kijken en te luisteren!

Mira

Verre van Weg

zo 8 dec 2019 - 15.30 uur

In 2014 verliest zangeres Mira haar ongeboren dochtertje. Geconfronteerd met de moeizame omgang van onze samenleving met rouw en geïnspireerd door de troost van muziek, kreeg ze het idee voor dit concert.

Zing de Vlaamse klassiekers

do 12 dec 2019 - 14.00 uur

Een uniek eerbetoon aan het Nederlandstalig werk van overleden Vlaamse artiesten, van Armand Preud’homme tot Zjef Vanuytsel: ‘Vrolijke Vrienden’, ‘Ga Met Me Mee’, ‘Onze Lieve Vrouwetoren’, ‘Laat Ons Een Bloem’, ‘Op De Purperen Heide’, ‘Houden Van’, ‘Dat Heet Dan Gelukkig Zijn’, …

Bent Van Looy

Solo Trilogy!

vr 13 dec 2019 - 20.15 uur

Eind 2018 verscheen het derde luik van Bent Van Looy’s LA trilogie. Zijn persoonlijke en bitterzoete teksten vertellen over zijn reizen van Parijs naar Antwerpen, van de Alpen naar Tokio. Tijdens dit concert gaat Bent van achter zijn vleugel samen met jou op zoek naar de grenzen van de popmuziek.

Winterfeest

za 14 dec 2019 - 17.00 uur

Merksemdok nodigt je uit op het ‘Winterfeest’. Net als de vorige jaren is iedereen welkom voor dit driegangendiner. Lekker keuvelen met je buur of een nieuwe vriend, op dit hartverwarmende feest is iedereen familie.

Casco Phil & Gen Tomuro

Aperitiefconcert: Nieuwjaarsconcert

zo 19 jan 2020 - 11.30 uur

Samen met Casco Phil wals je het nieuwe jaar in op de tonen van Mozart, Beethoven en de kaskrakers in de traditie van de Strauss dynastie. Een feestelijk programma om het jaar schitterend in te zetten.

Guy Swinnen & The Ladies

The Duet Sessions

vr 24 jan 2020 - 20.15 uur

Met een vuistvol eigen klassiekers, aangevuld met gedurfde bewerkingen uit zijn lievelingsrepertoire deelt Swinnen het podium met de mooiste stemmen van Vlaanderen: Annelies Brosens, Eline De Munck, Chantal Kashala en Naomi Sijmons. Vier vrouwen die het beste bij hem naar boven halen.

Paul Michiels

The Milkman Tour

za 25 jan 2020 - 20.15 uur

Paul Michiels speelt een intiem concert in Ontmoetingscentrum Merksemdok. Met ondersteuning van twee topmuzikanten speelt hij alle nieuwe en oude nummers die zijn solocarrière hebben gekleurd. Natuurlijk zullen er een aantal nummers van de nieuwste full plaat 'Ageless' de revue passeren.

Paul Michiels

The Milkman Tour

vr 31 jan 2020 - 20.15 uur

Paul Michiels speelt een intiem concert in Ontmoetingscentrum Merksemdok. Met ondersteuning van twee topmuzikanten speelt hij alle nieuwe en oude nummers die zijn solocarrière hebben gekleurd. Natuurlijk zullen er een aantal nummers van de nieuwste full plaat 'Ageless' de revue passeren.

The Bony King of Nowhere

Silent Days

za 1 feb 2020 - 20.15 uur

Op eigenzinnige wijze slaat de Gentse songschrijver Bram Vanparys een brug tussen klassieke songschrijvers als Dylan en Cohen, en alternatieve bands als Talk Talk en Radiohead. De americana die op zijn vorige album nog sterk aanwezig was, maakt plaats voor een donkerdere, meer experimentele sound.

Gert Bettens, Eva De Roovere & de Flandriens

De Popklassieker

vr 7 feb 2020 - 20.15 uur

Uit het rijke repertoire van pakweg zestig jaar Vlaamse en Belgische popgeschiedenis maken de Flandriens een eigenzinnige keuze. Zij vertalen Engels- en Franstalige hits in het Nederlands. Of het West-Vlaams. Of zelfs in het Aalsters.

Ataneres Ensemble & Emmanuel Waegemans

Aperitiefconcert: Roesskaja Doesja

zo 9 feb 2020 - 11.30 uur

Met ‘Roesskaja Doesja’ brengt Ataneres een concert dat bol staat van de Russische romantiek, in zowel muziek als literatuur. Met deze productie brengen docent Russische literatuur Emmanuel Waegemans en Ataneres Ensemble een ode aan de Russische grootmeesters van de negentiende en twintigste eeuw.

Bart Herman

Tussen ons gezegd en gezongen

do 13 feb 2020 - 14.00 uur

Bart Herman doet wat hij het beste kan en het liefste doet: zingen en vertellen. Oude en nieuwe liedjes van eigen hand, nu eens om mee te zingen, dan weer om in te verdrinken. En heel af en toe een sluiks uitstapje naar zijn sluimerend cowboy- en rock and rollverleden.

MartHa!tentatief & SLAK

klAnk bAnd

vr 14 feb 2020 - 20.15 uur

Drie maanden lang trekt geluidskunstenaar Adriaan Severins te voet door de stad. Gewapend met een microfoon maakt hij, samen met Elena Peeters, een live radioprogramma. Eén waar gesproken taal eens niet de hoofdrol speelt.

Praga Khan

Khantasia

za 15 feb 2020 - 20.15 uur

Met ‘Khantasia’ wil Maurice Engelen opnieuw de grenzen van zijn artistieke mogelijkheden verleggen. Laat je meevoeren op een reis van dertig jaar Praga Khan hits die speciaal voor deze show in een semi-akoestisch kleedje werden gestoken.

Syrène Saxofoonkwartet

Aperitiefconcert: Premier Quatuor

zo 8 mrt 2020 - 11.30 uur

Het Syrène Saxofoonkwartet bestaat uit vier vrouwen die zich genoemd hebben naar de Sirenes uit Homerus’ ‘Odyssee’: zeegodinnen die met helder gezang zeelieden verleiden, met alle gevolgen van dien. Op het programma staat muziek van onder meer Scarlatti, Haydn en Beethoven.

Senne Guns

Opus 3

vr 13 mrt 2020 - 20.15 uur

Pianist en zanger Senne Guns vertelt kleine verhalen en filosofeert grote dromen, terwijl hij tussendoor de muziek èn zichzelf fileert. Hoe deed Mozart dat in godsnaam, een requiem componeren en tegelijkertijd de wasmachine aansluiten terwijl Wolfgang Junior de kamer bijeen krijste?

Tutu Puoane & Ewout Pierreux - support act: Dunja & Tom Nelson

Music & words

za 14 mrt 2020 - 20.15 uur

Al jarenlang is Tutu Puoane één van de meest getalenteerde zangeressen van de Lage Landen. Met haar unieke timbre boetseert ze songs die zweven tussen jazz en soul, opgefleurd met dat onuitwisbare stukje Afrika, dankzij haar Zuid-Afrikaanse roots.

Tom Vanstiphout & Nina Babet - support act: Stefan Dixon

Soundcheck Songs & Backstage Stories

za 21 mrt 2020 - 20.15 uur

Het wordt een avontuurlijke rondrit door een rijk muzikaal landschap dat bevolkt wordt door giganten als Kate Bush, James Taylor, Joni Mitchell, Elton John, Fleetwood Mac en de Beatles, met twee gepassioneerde en getalenteerde muziekliefhebbers als gids.

Buurman solo

Einzelgänger

za 28 mrt 2020 - 20.15 uur

‘Einzelgänger’ is de eerste solo-voorstelling van Buurman-frontman Geert Verdickt. Waar ‘Dans en Dwaal’ vurig was, en dansbaar, stript Verdickt nu alles tot enkel de essentie overblijft. Verdickt wisselt nummers uit het nieuwe album af met ouder werk.

Lady Linn & Her Magnificent Bigband

15 years anniversary

za 4 apr 2020 - 20.15 uur

Lady Linn is in de loop der jaren nooit haar liefde verloren voor het gevoel dat ze krijgt bij het live zingen met een bigband. Daarom stelde ze een bigband samen met muzikanten die ze stuk voor stuk door hun muzikaliteit en persoonlijkheid apprecieert.

La Vie Est Riguelle

En route!

vr 17 apr 2020 - 20.15 uur

Vijf jaar lang werd de zaterdagvooravond op Klara opgevrolijkt door de brede glimlach waarmee het Franse lied door Patrick Riguelle en Jan Hautekiet gekoesterd werd in ‘La Vie Est Riguelle’.

Gwen Cresens Quartet

Aperitiefconcert: Eclectica

zo 19 apr 2020 - 11.30 uur

Het ensemble brengt Cresens’ composities en opwindende interpretaties van Bach en Grieg, filmmuziek van Laurel & Hardy en spannende versies van popsongs. Accordeon staat centraal, het instrument van vele culturen, zo benadert Gwen Cresens de muziek. Het woord ‘genre’ wordt overbodig.

Lucas Van den Eynde, Tine Embrechts & Nele Bauwens

Jukebox 2020

vr 24 apr 2020 - 14.00 uur

Een verrassende voorstelling met keuze uit honderd in het oor- en oogspringende Nederlandstalige liedjes. Honderd keuzemogelijkheden waarbij je, vooraf en tijdens de voorstelling zelf, kan bepalen wat je wilt horen. Zo ontstaat er een levende jukebox, begeleid door een schitterend live-orkest.

Lucas Van den Eynde, Tine Embrechts & Nele Bauwens

Jukebox 2020

vr 24 apr 2020 - 20.15 uur

Een verrassende voorstelling met keuze uit honderd in het oor- en oogspringende Nederlandstalige liedjes. Honderd keuzemogelijkheden waarbij je, vooraf en tijdens de voorstelling zelf, kan bepalen wat je wilt horen. Zo ontstaat er een levende jukebox, begeleid door een schitterend live-orkest.

Della Bosiers, Clara Cleymans, Riet Muylaert

Van alle tijden

do 7 mei 2020 - 14.00 uur

Della Bosiers staat al meer dan veertig jaar op de planken. Samen met Clara Cleymans en Riet Muylaert brengt Della een muzikaal overzicht van haar rijke carrière. Een stijlvol programma met eigen Nederlandstalige luisterliedjes en enkele prachtige Franse chansons.

Roland & band - Support act: Steven De bruyn Solo

Double Bill (Blues)

vr 8 mei 2020 - 20.15 uur

Inmiddels vijfenzeventig, met diepe wortels in blues en folk, is Roland iedere muziekstijl meester, gaande van jazz naar ethno tot psychedelic. Een levende legende, een archetype van een uitstervend ras, de Sound Magician.

Fidelio strijkkwartet & Gène Bervoets

Aperitiefconcert: Boules de Berlin

zo 10 mei 2020 - 11.30 uur

‘Boules de Berlin’ is een sprankelende ode aan het leven, poëten, artiesten en plaatsen. Meeslepende crooners, intieme chansons, opzwepende tango en indringende filmmuziek vormen de bruisende bronnen van inspiratie voor deze poëtische lekkernij, die met gepaste gulzigheid kan worden geconsumeerd.

Stef Bos

Tijd

vr 15 mei 2020 - 20.15 uur

In januari 2020 verschijnt de nieuwe cd van Stef Bos: ‘Tijd’. Die nieuwe verzameling vormt ook de basis voor zijn nieuwe voorstelling. Een voorstelling over levenslust en fantasie. Een feestelijke kleurrijke optocht van optimisme. Een avond waarin het kind in ons wordt wakker gekust.

The Bootleg Sixties

vr 29 mei 2020 - 20.15 uur

Met een spectaculaire show zetten de heren van The Bootleg Sixties al jaren theaters op hun kop. Zij brengen de meest legendarische songs uit de sixties: The Doors, Simon & Garfunkel, The Monkees, The Beatles, The Rolling Stones, The Who, … een swingende ode aan de beste muziek van de jaren zestig.