Muziek

Schouwburg Noord leent zich uitstekend voor muzikale voorstellingen en concerten. Pop, rock, klassiek, ... alle genres komen aan bod. Probeer ook eens een concert van een voor jou onbekende naam en laat je verrassen door de beste muzikanten die Vlaanderen te bieden heeft.

Barbara Dex

Thank God I’m a Country Girl – Try-out

za 18 sep 2021 - 20.15 uur

Barbara Dex en countrymuziek, dat klikt en dat weten we. Ze koestert veel bewondering voor countrygrootheden als Dolly Parton, Tammy Wynette en Cindy Walker. Nu trekt ze alle registers open om je te verwennen op een muzikale avond vol hartverwarmende countrymuziek, allemaal van vrouwen!

Tine en Pieter Embrechts met Ruben Block, Tom Vanstiphout en Nina Babet

Openingsconcert

vr 15 okt 2021 - 20.00 uur

Een nieuwe zaal én een nieuwe naam? Dat vraagt natuurlijk om een groot feest! Wij vroegen muzikale zielen Tine en Pieter Embrechts om een onvergetelijk concert in elkaar te steken, want na al die lange maanden van stilte hebben we écht wel iets te vieren.

Tine en Pieter Embrechts met Bas Birker, Hugo Matthysen, Warre Borgmans, …

Noord feest!

za 16 okt 2021 - 14.00 uur

Nu we na zo’n lange tijd eindelijk onze nieuwe zaal kunnen onthullen, doen we dat natuurlijk op spectaculaire wijze. Tine en Pieter Embrechts zijn de ceremoniemeesters van dienst. Zij nodigen een reeks grote namen uit om er samen met jou één groot feest van te maken.

Tine en Pieter Embrechts met Bas Birker, Hugo Matthysen, Warre Borgmans, …

Noord feest!

za 16 okt 2021 - 17.00 uur

Nu we na zo’n lange tijd eindelijk onze nieuwe zaal kunnen onthullen, doen we dat natuurlijk op spectaculaire wijze. Tine en Pieter Embrechts zijn de ceremoniemeesters van dienst. Zij nodigen een reeks grote namen uit om er samen met jou één groot feest van te maken.

De Frivole Framboos

Troppo Maturo

zo 17 okt 2021 - 14.00 uur

Net zoals wijn worden frambozen beter met de jaren. Dat bewijzen Peter Hens en Bart van Caeneghem met hun nieuw spektakel. Twee tenoren, één cello, één vleugelpiano, een kist vol Beethoven, Hazes, Mozart, humor, Liszt en bedrog. Dartel en frivool, vrolijk en framboos, dat is ‘Troppo Maturo’.

Warre Borgmans en De Lou Roman Band

PANACHé

vr 22 okt 2021 - 14.00 uur

Warre Borgmans neemt het woord, Lou Roman vuurt z’n bigband aan. Ze trakteren je op een geanimeerde conference waarin jeugdsentiment en lekker in het gehoor liggende melodieën over mekaar heen walsen.

Warre Borgmans en De Lou Roman Band

PANACHé

vr 22 okt 2021 - 20.15 uur

Warre Borgmans neemt het woord, Lou Roman vuurt z’n bigband aan. Ze trakteren je op een geanimeerde conference waarin jeugdsentiment en lekker in het gehoor liggende melodieën over mekaar heen walsen.

Wim Mertens Trio

Inescapable tour (1980-2020)

za 23 okt 2021 - 20.15 uur

De gerenommeerde componist, schrijver en performer Wim Mertens gaat op wereldtournee ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van zijn muzikale carrière. Om dit jubileum te vieren brengt hij een selectie van zijn bekendste composities en introduceert hij ook zijn nieuwe album ‘The Gaze of the West'.

Mich Walschaerts & Alano Gruarin

DANSKNY

za 30 okt 2021 - 20.15 uur

Alano Gruarin en Mich Walschaerts nodigen je uit om de benen los te gooien in een heerlijke mix van funk, cabaret en soul. Wat kan je verwachten? Vette pianogrooves en onweerstaanbare hits. Dans maar mee!

Jaouad

Messias Tour

vr 5 nov 2021 - 20.15 uur

Jaouad Alloul verrast ons met een uniek debuut, gewijd aan verlies en overtuiging. En net zoals de artiest laat ‘Messias’ zich niet in een hokje plaatsen. Het album staat bol van nummers die zich uiteenlopend laten omschrijven als soul, pop, R&B en gospel.

Douglas Firs

Heart of a Mother

za 6 nov 2021 - 20.15 uur

Douglas Firs giet zijn emotionele rollercoster van het afgelopen jaar in een nieuw album ‘Heart of a Mother’. Gertjan Van Hellement brengt, samen met trouwe bandleden Simon Casier en Laurens Billiet, een boodschap van hoop en liefde.

Liqa’

Aperitiefconcert: Hiraeth

zo 7 nov 2021 - 11.30 uur

Liqa’ (Ontmoeting) staat al enkele jaren bekend om zijn originele mix van folk, wereldmuziek, klassiek en jazz. Naast eigen werk brengt Liqa’ ook muziek van gerenommeerde Arabische componisten als Munir Bachir en Anouar Brahim en traditionele Belgische en Griekse melodieën.

The Radar Station

Life Inside a Tornado

vr 12 nov 2021 - 20.15 uur

The Radar Station werd begin 2020 door Studio Brussel uitgeroepen tot ‘De Nieuwe Lichting’. Ze halen alles uit de kast en stellen met veel goesting hun debuutplaat voor. Verwacht je maar aan een avond vol warme, sfeervolle en zweverige nummers.

Slongs

Lacht Nor Mij

za 20 nov 2021 - 20.15 uur

Met leuke anekdotes en bloedeerlijke verhalen vertelt Slongs welke helden en heldinnen haar hebben gemaakt tot wie ze nu is. Van Bob Marley tot de heilige Rita. Samen met haar gitarist en percussionist brengt ze tussen de verhalen door haar eigen liedjes en covers van haar inspiratiebronnen.

Jean Bosco Safari & band

Under Sun Moon and Stars - Première

vr 26 nov 2021 - 14.00 uur

Jean Bosco Safari is muzikant, verhalenverteller en verbinder. Hij maakt zijn songs met passie en connecteert de wereld om zich heen met muziek en kunst. Deze muzikale duizendpoot neemt je mee naar een collectieve concertbeleving onder de zon, maan en sterren in een prachtig décor.

Jean Bosco Safari & band

Under Sun Moon and Stars - Première

vr 26 nov 2021 - 20.15 uur

Jean Bosco Safari is muzikant, verhalenverteller en verbinder. Hij maakt zijn songs met passie en connecteert de wereld om zich heen met muziek en kunst. Deze muzikale duizendpoot neemt je mee naar een collectieve concertbeleving onder de zon, maan en sterren in een prachtig décor.

Soetkin Baptist & Annemie Struyf

Dromen uit het Hoge Noorden

wo 1 dec 2021 - 20.15 uur

Annemie Struyf en Soetkin Baptist brengen een uniek verhaal in woord en muziek. Het belooft een wonderlijke mix van mooie, maar soms ook rauwe dromen uit het Hoge Noorden te worden. Annemie vertelt, Soetkin zingt en speelt ukelele en piano.

Mira

Heilig Hart

za 4 dec 2021 - 20.15 uur

Zet je schrap voor ‘Heilig Hart’, de nieuwe plaat van Mira. Ze brengt goudeerlijke, spitsvondige Nederlandstalige popnummers. Samen met Juno Kerstens en Anneleen Boehme, brengt ze je in hogere sferen met hun machtige driestemmigheid. Hallelujah!

Wannes Cappelle & Nicolas Callot

Aperitiefconcert: Schubert in het West-Vlaams

zo 12 dec 2021 - 11.30 uur

Wat krijg je als je de (h)eerlijke stem van Wannes Cappelle mengt met schitterende Schubert-liederen? Een plastische en poëtische vertaling naar het sappige West-Vlaams die hem zo eigen is. Ontdek en luister mee hoe hij en Nicolas Callot het werk van Franz Schubert naar hun hand zetten.

Wim Opbrouck

Singalong

do 16 dec 2021 - 20.15 uur

Laat je vertederen door Wim Opbroucks singalong met wonderlijke interpretaties van evergreens en eigenzinnige versies van meeslepende klassiekers. Zing of neuriet gerust mee, maar vooral: geniet!

Winterfeest

za 18 dec 2021 - 17.00 uur

Merksemdok nodigt je uit op het ‘Winterfeest’. Net als de vorige jaren is iedereen welkom voor dit driegangendiner. Lekker keuvelen met je buur of een nieuwe vriend, op dit hartverwarmende feest is iedereen familie.

Jef Neve & band

Mysterium

za 18 dec 2021 - 20.15 uur

In een wereld waar alle data en (fake?) feiten heel direct beschikbaar zijn, heb ik nood aan het mysterie: respect en een diepe buiging voor de schoonheid van het ongekende, het bevrijdende plezier van kinderlijke naïviteit, de afwezigheid van het exacte en de overgave aan het allesomvattende.

De Bonanzas

A 1960s Christmas

do 23 dec 2021 - 14.00 uur

De Bonanzas zoals je ze nog maar zelden zag: ingetogen en intiem. Een kerstconcert waar je nu al van begint te watertanden.

Hugo Matthysen, Ronny Mosuse & Aram Van Ballaert

Mathyssen, Mosuse & Van Ballaert

vr 14 jan 2022 - 20.15 uur

De zwembaden waren dicht, en daarom dook Hugo Matthysen tijdens de lockdown dan maar in zijn eigen onoverzichtelijke repertoire. Daar ontwaarde hij glanzende parels over zieke pony's, cowboys die in het SMAK willen exposeren, en meer én erger!

De Mens

De Mens Late Night theatertour

za 15 jan 2022 - 20.15 uur

De Mens zakt af naar Merksem in maatpak en in het decor van een sfeervolle laatavond-talkshow. Met stemmige belichting, een comfortabele zetel en sterke verhalen rond de nu eens intiem, dan weer swingend gebrachte songs uit het eigen, rijke repertoire.

Tiny Legs Tim

Call Us When It’s Over

za 22 jan 2022 - 20.15 uur

‘Call Us When It’s Over’ is het zesde studioalbum van Tiny Legs Tim. Het is een spontane uitbarsting van energie. Een ode aan het “samen muziek maken” na drie maand muzikaal braakland tijdens de eerste lockdown.

Boho Strings & Yannick Bovy

Nieuwjaarsconcert: Boy meets girl

zo 23 jan 2022 - 11.30 uur

Het strijkorkest Boho Strings verwelkomt het nieuwe jaar met gastartiest Yannick Bovy. Yannick is dé Belgische crooner, wiens nummers op de radio te horen zijn van San Paolo tot Jakarta. ‘Boy meets girl…’ vertelt het verhaal van een crooner die verliefd wordt op een orkestmuzikante.

Soulsister

Theatertour

za 29 jan 2022 - 20.15 uur

Chemie, magie: Jan Leyers en Paul Michiels hebben het samen altijd gehad. Muziekbroeders van toen ze in 1986 nog half voor de grap The Soul Sisters heten, leveranciers van magische songs. Live bleef al die jaren de chemie intact, met Jan als hart en brein van de groep en Paul als lichaam en ziel.

Buls & Piedfort

Cooking with Knopfler

za 5 feb 2022 - 20.15 uur

Bart Buls en David Piedfort zijn doorwinterde sessiemuzikanten en delen samen het podium bij de Guy Swinnen Band, Piet Van den Heuvel, Bulsjivism en Parallel Minds. De gedeelde liefde voor de muziek van Mark Knopfler en Dire Straits is reeds jaren een rode draad in het leven van deze twee heren.

Brihang

CASCO

za 12 feb 2022 - 20.15 uur

In het voorjaar van 2022 staat de West-Vlaamse rapper Brihang eindelijk terug op de planken. In een intieme setting ontdek je een nieuw facet van deze veelzijdige artiest. Innemend, grappig en van tijd tot tijd ontroerend. Het belooft alvast een memorabele avond te worden.

Elixir d’Anvers

Aperitiefconcert: CD-voorstelling Belgian Chocolates

zo 13 feb 2022 - 11.30 uur

Elixir d’Anvers brengt pareltjes uit de ontspanningsmuziek van de Art Deco en is uitgegroeid tot een van de beste ensembles in zijn genre. Muziek om te behagen, steeds geraffineerd. Een genre dat pendelt tussen kunstmuziek en decoratieve muziek, tussen klassiek en jazzy, tussen Europees en exotisch.

Stijn Kolacny

Klassiek Revisited

za 19 feb 2022 - 20.15 uur

Stijn Kolacny is dirigent van het meisjeskoor Scala. In ‘Klassiek Revisited’ laat hij zich als pianist vergezellen door vier strijkers en een gitarist. Ondersteund door elektronica, sfeervolle videoprojecties en een intieme lichtshow brengen ze post-klassieke herinterpretaties van bekende stukken.

Guy Swinnen, Axl Peleman, Jan Hautekiet e.a.

Negentig jaar Johnny Cash

vr 25 feb 2022 - 20.15 uur

Eind februari 2022 zou Johnny Cash zijn negentig lentes hebben gevierd. Tal van artiesten, waaronder Guy Swinnen, brengen een warm eerbetoon aan “The Man in Black”. Verwacht je maar aan een avond vol rauwe, nostalgische countrymuziek. Kippenvel gegarandeerd!

Tim Oelbrandt & De Studio

Brain Freeze

za 26 feb 2022 - 20.15 uur

Verwacht van Tim Oelbrandt geen klassieke goochelshow. Hij mengt hypnose, theater én filmprojecties met livemuziek van Lili Grace. De magie doet de grens tussen fictie en werkelijkheid vervagen. Magisch theater waarbij je voortdurend op het puntje van je stoel zit.

Flairck

Back Alive

vr 4 mrt 2022 - 20.15 uur

Flairck presenteert hun langverwachte nieuwe CD ‘Back Alive’ in Merksem. Een album met gloednieuwe muziek van Pablo Ortiz en Joris Vanvinckenroye en frisse arrangementen van de meest toonaangevende werken uit de lange Flairck- geschiedenis.

Stef Kamil Carlens

One man band

za 5 mrt 2022 - 20.15 uur

Omdat Carlens in zijn soloshows soms met zeven instrumenten in de weer is, lijkt zijn spel wel een soort choreografie, waarin minutieus getimede bewegingen een eenheid van groove en melodie vormen. Stef Kamil staat alleen op het podium, maar soms lijkt het of er een volledige band staat te spelen!

Iris Penning trio

Liever Vieze Voeten

vr 11 mrt 2022 - 20.15 uur

Iris Penning is de winnares van de Nekka-wedstrijd 2019. Zij maakt eigenwijze, “poëtische pop”. Met haar heldere stem, intrigerende teksten en eigenwijze gitaarspel is ze een vaste waarde in het Nederlandse theater-muziekcircuit.

Living Hero

Paul McCartney

za 19 mrt 2022 - 20.15 uur

Na Springsteen, Waits en Young is het tijd om een andere grote meneer te eren: Sir Paul McCartney. Voor deze tour plukken Vlaamse topmuzikanten uit zijn solowerk, het Beatles/Wings-oeuvre en composities die McCartney voor anderen schreef.

MANdolinMAN, Jeroen Lenaerts & Mathijs Bertel

Aperitiefconcert: Houtekiet

zo 20 mrt 2022 - 11.30 uur

Het romanpersonage Houtekiet van Gerard Walschap kent god noch gebod en wervelt door het leven als een losgeslagen tornado. Voor Jeroen Lenaerts, MANdolinMAN en Mathijs Bertel is dit het gedroomde materiaal voor een muziektheatervoorstelling waarin al hun talenten samenkomen.

Günther Neefs, Lou Roman Band & Guy De Pré

Roots 66

vr 25 mrt 2022 - 14.00 uur

Van de soul in Chicago tot de country in Texas, ‘Roots 66’ vat een muzikale zoektocht van 5000 km samen in een onvergetelijke show. In 2019 stond dit concert al eens in onze zaal. Nu sluit Günther Neefs zijn tournee af in Merksem met de zevenkoppige Lou Roman Band.

Günther Neefs, Lou Roman Band & Guy De Pré

Roots 66

vr 25 mrt 2022 - 20.15 uur

Van de soul in Chicago tot de country in Texas, ‘Roots 66’ vat een muzikale zoektocht van 5000 km samen in een onvergetelijke show. In 2019 stond dit concert al eens in onze zaal. Nu sluit Günther Neefs zijn tournee af in Merksem met de zevenkoppige Lou Roman Band.

Spinvis

Soms Breekt Er een Hart, Soms Blaft Er Een Hond

za 26 mrt 2022 - 20.15 uur

Zes muzikanten worstelen met alles wat het leven over ons uitstort. Een vader die sterft of een veter die breekt. Met nieuwe en bekende Spinvis-nummers, wonderlijke teksten en beelden zoeken ze naar een overzicht in die chaos. Alles kan een liedje zijn in deze, ondanks alles, opgewekte voorstelling.

Merksem Zingt

Liedjes uit de tijd van toen

do 31 mrt 2022 - 14.00 uur

In deze drukke tijden wordt er nog amper gezongen en dat terwijl zingen zoveel deugd doet. Samen zingen geeft een verbondenheid en zorgt voor een unieke sfeer. Vlaanderen Zingt toert elke zomer langs markten en pleinen en komt nu met een meezingprogramma boordevol toppers uit de tijd van toen.

Guido Belcanto

In de kronkels van mijn geest

za 2 apr 2022 - 20.15 uur

In ‘In de kronkels van mijn geest’ zullen we Guido Belcanto horen en zien zoals we hem kennen: als onze enige ware zanger van het levenslied, de troubadour van de gebroken harten. Hij bezingt de onvolmaaktheid van het leven en de liefde met groot mededogen en een verzachtende en troostende humor.

Les Truttes

Oh My God!

vr 8 apr 2022 - 20.15 uur

Les Truttes bestaan 25 jaar. Met een ongeziene energie en overgave brengen ze een creatieve mix van muziek en spektakel doorspekt met de nodige dosis humor en zelfrelativering. Les Truttes zijn intussen veel meer dan een band: ze zijn een begrip, een ervaring, een party die niemand wil missen.

Hans Mortelmans & Groep

Integendeel!

vr 22 apr 2022 - 20.15 uur

Hans Mortelmans & Groep is een akoestisch sextet, sterk beïnvloed door de Franse chansonnier Georges Brassens, de Belgische jazzgitarist Django Reinhardt en Wannes Van de Velde. De groep vond echter snel een heel eigen universum waarin humor, rebellie en melancholie elkaar de hand reiken.

Scala

25 jaar Scala

za 23 apr 2022 - 20.15 uur

Het begon in 1996 met een voorzichtige, eerste repetitie in Aarschot. Een kwarteeuw later is Scala uitgegroeid tot een vaste waarde op internationale podia, wereldwijd bekend omwille van haar eigenzinnige, emotionele muziek en bijzondere live shows.

Osama Abdulrasol Quintet

Aperitiefconcert

zo 24 apr 2022 - 11.30 uur

Osama Abdulrasol’s composities hebben hun wortels in zijn geboorteplaats, het oude Babylon in Irak, en worden verrijkt met invloeden van over heel de wereld. Met qanun, zang, accordeon, cello en percussie toont zijn ensemble hoe verschillende stijlen kunnen vermengen tot een nieuw uniek geluid.

Luc Borms & Philippe Thuriot

Solo’s

za 7 mei 2022 - 20.15 uur

Muzikanten Luc Borms en Philippe Thuriot brengen elk een eigen soloprogramma. Het wordt een eclectisch concert dat je zuurstof voor de ziel geeft. Een spannend muzikaal avontuur met pulserende vaart. Een tot in trance ondergedompelde muzikale wereld waar je niet onaangeroerd uitkomt.

Lucas Van den Eynde, Tine Embrechts & Nele Bauwens

Jukebox 2020

vr 13 mei 2022 - 14.00 uur

Nele Bauwens, Tine Embrechts en Lucas Van den Eynde stappen opnieuw samen op het podium voor een gloednieuwe voorstelling met een verrassende keuze uit honderd in het oor- en oogspringende Nederlandstalige liedjes en melodietjes van de afgelopen honderd jaar.

Lucas Van den Eynde, Tine Embrechts & Nele Bauwens

Jukebox 2020

vr 13 mei 2022 - 20.15 uur

Nele Bauwens, Tine Embrechts en Lucas Van den Eynde stappen opnieuw samen op het podium voor een gloednieuwe voorstelling met een verrassende keuze uit honderd in het oor- en oogspringende Nederlandstalige liedjes en melodietjes van de afgelopen honderd jaar.

Frascati Symphonic

Onvergetelijke Operettemelodieën

do 19 mei 2022 - 14.00 uur

Van liefde op het eerste gezicht tot gebroken harten: operettes waren de kaskrakers van hun tijd. Frascati brengt een hitparade van prachtige ouvertures en aria’s uit de 19de eeuw en het begin van de 20ste eeuw. Klara-presentator en muziekliefhebber Fred Brouwers presenteert het programma.

Condor Gruppe

Support act: Echo Beatty

vr 20 mei 2022 - 20.15 uur

Condor Gruppe, dat is duistere gitaarrock met een hoek af uit Antwerpen. Sinds 2012 maakt de steeds groeiende straffe band filmische, haast mystieke muziek. Ze haalt inspiratie uit spaghettiwesterns, surf music en obscure Italiaanse soundtracks uit de jaren '70.

The Doors performed by Alex Agnew & The Moonlovers

Support act: The Calicos eren George Harrison

za 21 mei 2022 - 20.15 uur

Alex Agnew & The Moonlovers nemen je mee in hun muzikale trip. Ze brengen een ode aan Jim Morrison, zanger van de Amerikaanse band The Doors. Samen met The Calicos in het voorprogramma trakteren ze je op een avondvullend dubbelconcert.

Quinteto Astor

Aperitiefconcert: The Piazzolla Project

zo 22 mei 2022 - 11.30 uur

Quinteto Astor keert terug naar zijn eerste liefde: Astor Piazzolla! Een programma met muziek van de meester, door het kwintet gekneed, gewikt, gewogen, maar vooral bewonderd. Zoals altijd neemt Quinteto Astor je mee voor een intense belevenis, muziek die je raakt tot in elke vezel.

Stef Bos

In concert

za 28 mei 2022 - 20.15 uur

De zestig voorbij kijkt Stef Bos met zijn band naar de stroom van de tijd. Hij duikt in een repertoire van meer dan dertig jaar.

North Side Big Band met Dunja Mees & Swa Vandenbroeck

Best of Burt Bacharach

za 18 jun 2022 - 20.15 uur

Samen met de North Side Big Band brengen Dunja Mees en Swa Vandenbroeck een onvergetelijke en swingende avond. Op een subtiele manier smelten ze heerlijke jazz, soul en popnummers om tot unieke interpretaties van de magistrale songs van Burt Bacharach en Hal David.