Info > De missie van Schouwburg Noord

Een cc voor alle Merksemnaars

Schouwburg Noord is er voor iedereen. Hier bots je niet alleen op cultuur met hoofdletter C. Het programma geeft heel wat ruimte aan grote namen, vertrouwde tv-gezichten en bekende voorstellingen. Altijd aan een zo laag mogelijke prijs.

En niet alleen in de schouwburg op de Nieuwdreef, maar ook in Kasteel Bouckenborgh is iedereen welkom. Hier kan je een plekje huren voor een vergadering of workshop, of een les tai chi, kalligrafie of Spaans volgen.

Je botst ook op Schouwburg Noord in je eigen straat of wijk. In de winter trakteert Noord zijn buurtbewoners op een feest met vuurkorven, vuuracts, gratis thee en soep. In het voorjaar toveren we telkens een ander plein om in een circus. Tijdens de zomermaanden genieten Merksemnaars van openluchtfilms in verschillende straten. En op tijd en stond valt Noord zelfs letterlijk met de deur in huis. Jaarlijks organiseren wij een aantal intieme huiskamerconcerten voor een 20-tal buren en familieleden. Misschien binnenkort ook bij jou?

Check hier onze kalender

Een muziektempel

Schouwburg Noord staat bekend om zijn uitgebreid muziekprogramma. Logisch ook, want zijn zaal is een echte concertzaal. Haar ronde vorm werd op maat gemaakt om muziekoptredens de perfecte sfeer en akoestiek te geven.

Op dit podium staan elk jaar opnieuw heel wat grote namen zoals Guido Belcanto, Gabriel Ríos, Scala, Günther Neefs en Jef Neve, om er maar een paar te noemen. De lijst is bijna eindeloos, maar de focus ligt vooral op artiesten uit eigen land.

Daarnaast programmeert Noord intussen al enkele jaren regelmatig op zondagvoormiddag een klassiek concert met brunch. Je geniet dan van een gerenommeerde voorstelling, broodjes en cava of fruitsap.

Bekijk hier onze programmatie muziek

Beeldende kunst toegankelijk

In Schouwburg Noord zijn het niet alleen de podiumkunsten die triomferen, maar ook de beeldende kunsten worden op een erg toegankelijke manier tot bij de Merksemnaar gebracht.

Noord tovert de gang naar de foyer driemaal per jaar om tot een verrassende tentoonstellingsruimte. Telkens krijgt een andere kunstenaar vrij spel om zijn werk te tonen. Hiervoor selecteert Schouwburg Noord heel bewust professionele kunstenaars waarvan het werk doorgaans in galerijen en musea te zien is.

Schouwburg Noord zorgt daarbij steeds voor een woordje uitleg om de gepresenteerde kunstwerken te kaderen. Elke expo duurt ongeveer drie maanden, zodat je voldoende tijd hebt om de creaties te bekijken, te herbekijken en op je te laten inwerken.

Ontdek hier onze tentoonstellingen