Info & tickets > De missie van cc Merksem

Een cc voor alle Merksemnaars

Het cultuurcentrum van Merksem is er voor iedereen. Daarom bots je hier, helemaal bedoeld, niet enkel op cultuur met een hoofdletter C. Het programma geeft heel wat ruimte aan grote namen, vertrouwde tv-gezichten en bekende voorstellingen. Altijd aan een zo laag mogelijke prijs.

En niet alleen in de concertzaal op de Nieuwdreef, ook in Kasteel Bouckenborgh is iedereen welkom. Hier kan je een plekje huren voor een vergadering of workshop, of een vorming Tai Chi, Kalligrafie of Spaans volgen.

Je botst ook op Cultuurcentrum Merksem in je eigen straat of wijk. In de winter trakteert cc Merksem haar buurtbewoners op een vuurfeest met vuurkorven, vuuract en gratis thee en soep. In het voorjaar toveren ze telkens een ander plein om in een circus. Tijdens de zomer genieten Merksemnaars van openluchtfilms in verschillende straten. En op tijd en stond valt cc Merksem zelfs letterlijk met de deur in huis. Jaarlijks organiseren zij enkele intieme huiskamerconcerten voor een 20-tal buren en familieleden. Misschien binnenkort ook bij jou?

Check hier onze kalender

Een muziektempel

Het cultuurcentrum in Merksem staat bekend om haar uitgebreid muziek programma. Logisch ook, want haar zaal is een echte concertzaal. Haar ronde vorm werd op maat gemaakt om muziekoptredens de perfecte sfeer en akoestiek te geven.

Op dit podium staan elk jaar weer heel wat grote namen zoals Guido Belcanto, Gabriël Rios, Scala, Gunther Neefs, Jef Neve en The Scabs, om er maar een paar te noemen. De lijst is bijna eindeloos, maar de artiesten komen wel heel vaak uit eigen land, want daar legt cc Merksem haar focus.

Daarnaast programmeert het cultuurcentrum van Merksem intussen al enkel jaren regelmatig op zondagvoormiddag een klassiek concert met brunch. Je geniet dan van een gerenommeerde voorstelling, broodjes en cava of fruitsap.

Bekijk hier onze programmatie muziek

Beeldende kunst toegankelijk

In cc Merksem zijn het niet enkel de podiumkunsten die triomferen. Het cultuurcentrum in Merksem brengt ook de beeldende kunsten op een erg toegankelijke manier naar Merksem.

Cultuurcentrum Merksem tovert de gang naar de foyer drie maal per jaar om tot een verrassende tentoonstellingsruimte. Telkens krijgt een andere kunstenaar vrij spel om zijn werk te tonen. Hiervoor selecteert het cc Merksem heel bewust professionele kunstenaars die anders vooral in galerijen en musea te zien zouden zijn.

Naast kunst maakt cc Merksem ook sterk werk van alle nodige tekst en uitleg zodat je begrijpt wat er te zien valt. En elke tentoonstelling blijft drie maanden zodat je voldoende tijd krijgt om alles helemaal te doen insijpelen.

Ontdek hier onze tentoonstellingen