‘Verre van Weg’ gaat niet over loslaten, maar over anders vasthouden. Het is een ode aan het Leven, ook al was het er maar even.

In een collage van verhalen brengt ritueelbegeleider Caroline Meerschaert de ervaring van het verlies van een kind rond de geboorte in beeld. Hoe rouw je om iemand die je niet mocht kennen? Hoe vul je de leegte als er geen herinneringen zijn? Hoe kan de naaste omgeving hierbij helpen?

Daarna is er muziek. In 2014 verliest zangeres Mira haar ongeboren dochtertje op 6,5 maanden zwangerschap. Geconfronteerd met de moeizame omgang van onze samenleving met rouw en geïnspireerd door de troost van muziek, kreeg ze het idee voor dit concert.

Mira neemt ons mee op een reis langs muzikaal erfgoed van onze planeet. We (her)ontdekken een schat aan liedjes, die toont hoezeer wij mensen – doorheen tijd en ruimte – muzikaal uiting willen geven aan de liefde voor wie er niet meer is.

Deze productie kadert in het project 'Verre van weg' van de Gezinsbond.

Wereldlichtjesdag
Op 8 december is het Wereldlichtjesdag. De Gezinsbond organiseert samen met de partnerorganisaties (waaronder Huis van het Kind, Berrefonds, De Kraamvogel…) een namiddagprogramma voor ouders en hun kinderen in de Academie van Merksem.
Aansluitend is er een lichtjesstoet waaraan je gratis kan deelnemen.
Meer info over dit programma vind je op www.gezinsbond.be/verrevanweg

Programma:
14.00 uur: start workshops
15.30 uur: start voorstelling ‘Verre van Weg’ en gelijktijdig aangepast programma voor kinderen
17.30 uur: pauze met mogelijkheid tot catering
18.45 uur: lichtjesstoet in Runcvoortpark

In samenwerking met Gezinsbond
Leden Gezinsbond krijgen ter plaatse € 2 tegoed op hun lidkaart.