Boven ons hoofd, onder onze voeten – ze zitten overal – de grappige, maar oorverdovend wriemelende minuscule heldjes van dit zinderend avontuur.

Centraal in de film staat een lieveheersbeestje dat gescheiden wordt van zijn familie en door toeval bij een kolonie zwarte mieren terecht komt. Die zijn net een doos suikerklontjes op het spoor gekomen en besluiten deze heerlijke buit mee te nemen naar hun heuvel. Dat is echter buiten de sluwe rode mieren gerekend… Het begin van een spannende, maar vooral ook hilarische strijd!

Dit is hoogst originele kindercinema! De magnifiek geanimeerde insecten zijn te zien in een echt natuurdecor. De film bulkt van de grappige elementen, inventieve geluidseffecten en een meeslepende soundtrack.

Deze film over klein en groot (perspectief), goed en kwaad, soortgenoten en erbij horen, de magische natuur én bovenal véél avontuur, zal zeker gesmaakt worden.


Praktisch

vlieg afbeelding afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Kassa: 5 euro
  • VVK: 3 euro
  • omnio: 2 euro

Extra

Duur: 85 minuten
Nederlands gesproken

bekijk ook

Meester Kikker (5+)

wo 30 mei 2018 - 14.00 uur

“Soms ben ik een kikker. Dat is mijn supergeheim. Niemand mag het weten, behalve jullie.” De meester maakt vast een grapje. Daarom vindt Sita hem zo leuk. Tot de meester op een dag op school arriveert met kroos in zijn haar en zijn natte kleren aan flarden. Hij werd aangevallen door een ooievaar!