MAY

Fien Desmet zingt zoals ze gebekt is. In haar project May, dat ze opstartte met gitarist Lukas Somers, drummer Olivier Penu en bassist Gerben Brys, kan ze haar muzikale en vertellende ei kwijt.

Beïnvloed door jazz, pop, soul, rock en folk overspant de muziek van May een resem songs die allemaal één ding gemeen hebben: er worden verhalen in verteld. Geïnspireerd door zowel schone als wringende kleuren schilderen de vier muzikanten beeldende en luisterrijke taferelen.

Stap voor stap breekt May je wereld open, maar altijd vol verwondering, passie en leven.

Fien Desmet: vocals, keys, music & lyrics, arrangements
Lukas Somers: guitar, vocals, arrangements
Olivier Penu: drums, organelle, vocals, arrangements
Gerben Brys: bass, vocals, arrangements

ALONG A LINE

Along A Line, het muziekproject rond de Kalmthoutse zangeres Aline Goffin, bracht in oktober 2016 zijn debuutalbum ‘Shh.’ uit.

Along A Line is huiskamerpop die danst op de grenzen van hedendaags klassiek en tegendraadse folkpop zonder zijn eigen gezicht te verliezen. In de vaste overtuiging dat muziek niet in hokjes te duwen is, gingen popzangeres Aline Goffin, jazzfluitist Stefan Bracaval en sound designer Bart Celis in zee met een klassiek kamermuziek ensemble. Het resultaat is een eigenzinnige wereld die de lijnen tussen de verschillende genres bewandelt.

Grenslijnen of verbindingslijnen? Binnen de lijnen of buiten de lijnen? Along A Line zoekt een eigen weg in de muzikale veelkleurigheid. Zonder voorbij te gaan aan de essentie: dat het als muziek in de oren mag klinken. Ter promotie van dat album geeft Aline een concert in duo met contrabassist Gerben Brys. De groots georchestreerde liedjes van de cd in een gestripte, intieme versie: dat is Along A Line xs.

PROGRAMMA

20.15-21.15 uur: optreden May (60’)
21.15-21.30 uur: pauze
21.30-22.30 uur: optreden Along A Line xs (60’)


Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Kassa: 14 euro
  • VVK: 12 euro
  • Kansentarief: 2 euro