Lili Grace - support act: And They Spoke in Anthems (solo)

 

Lili Grace

Lili Grace, dat zijn de zussen Nelle en Dienne uit Ham (België). Zij doen ongemeen boeiende dingen met twee stemmen, cello, keyboards en elektronica. Soms prachtig klein, soms bevreemdend met een randje. Muzikaal niet in één hokje te plaatsen. Het houdt fraai het midden ergens tussen zoete meisjespop, elektronisch geweld en kunstzinnige muziek.

Met hun darkpop haalden ze in 2012 de finale van Humo's Rock Rally en deden ze voorprogramma's voor onder meer Trentemøller, CocoRosie, Nils Frahm, My Baby en eind 2016, Bazart. Daarnaast maakten ze muziek voor enkele theaterproducties.

Live wordt de muziek zo ontwapenend en vol vuur gebracht. Zien = ervan genieten! Deze twee jonge deernen bestijgen het podium alsof ze op de planken geboren zijn.

Op 13 april kwam de single ‘Dreamlover’ uit, waarmee de zussen beginnen aan een nieuw hoofdstuk in hun muzikale carrière. De tweede single volgt in het najaar van 2018. Het debuutalbum van Lili Grace verschijnt in het voorjaar van 2019.

Support act:
And They Spoke in Anthems (solo)

Vijf jaar na het unaniem bejubelde ‘June’ heeft And They Spoke in Anthems eindelijk een opvolger klaar: 'Money Time'. De wereld waarover hij zijn licht laat schijnen, verandert nu eenmaal sneller dan dat frontman Arne Leurentop kan schrijven. En wat hij schrijft, komt ongeveer hierop neer: de wereld is om zeep, maar laat ons allemaal doen alsof er nog hoop is.

In producer Jan Chantrain (ook fine-tuner bij onder andere Douglas Firs’ Hinges of Luck, Ertebrekers’ Otel en The Antler King's Ten for a Bird) vond hij de ideale man om ‘Money Time’ te kneden tot wat het nu is: een sprankelende, (mee)slepende plaat die soms groovet, en soms opzettelijk niet, met teksten die ertoe doen, openbloeiende refreinen en meer sferen dan er manen rond Jupiter zijn. Of zoals De Standaard het formuleerde: “Kleine grote plaat, die blijft hangen” (****)

In Merksem brengt Leurentop deze plaat solo tot leven, met behulp van gitaren, orgel, loopstations en voetdrum.

Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Kassa: 14 euro
  • VVK: 12 euro
  • Kansentarief: 2 euro