Expo

Met 'kunstINgang' nodigt Cultuurcentrum Merksem elk seizoen drie hedendaagse kunstenaars uit voor een interventie in de gang tussen de foyer van het cultuurcentrum en de inkomhal van de academie. Op die manier willen we de bezoeker in contact brengen met kunstenaars van wie het werk anders vooral in galerieën of musea te zien is. 

We tonen verschillende kunstvormen die misschien niet altijd even toegankelijk zijn, maar daarom zeker niet minder interessant. Neem dus rustig de tijd om de werken in je op te nemen en de tekst te lezen die we bij de tentoonstellingen voorzien. Zo krijg je een kijk op enkele belangrijke kunstenaars uit de Belgische kunstwereld.

Dennis Tyfus

kunstINgang #16 | Strafstudie (2)

di 22 sep 2020 tot vr 18 dec 2020

Dennis Tyfus is een Belgisch beeldend kunstenaar, radiomaker, muzikant en uitgever. De artistieke praktijk van Tyfus kenmerkt zich door het ontbreken van kenmerken. Naast een voorliefde voor tekenen en taal, bestaat zijn oeuvre bovenal uit een kluwen van verschillende media, thema’s en activiteiten.

Felix De Clercq

kunstINgang #17

di 19 jan 2021 tot vr 26 mrt 2021

In ons huidig digitale tijdperk lijkt het geen voor de hand liggende keuze om te schilderen. Toch is dit het medium dat Felix De Clercq verkiest om zijn autobiografische onderwerpen mee uit te werken. Die komen tot leven in vibrerende schilderijen, herkenbare en troosteloze taferelen in schemerlich

Sarah Smolders

kunstINgang #18

di 13 apr 2021 tot vr 25 jun 2021

Sarah Smolders (°1988, Antwerpen) denkt na over heel specifieke plaatsen. In haar in-situ interventies wordt een soort trompe l’oeil zichtbaar, die de kristallisatie van een bepaalde ruimte oproept, en balanceert tussen verschijnen en verdwijnen.