Expo

Met 'kunstINgang' nodigt Noord elk seizoen drie hedendaagse kunstenaars uit voor een interventie in de gang tussen de foyer van de schouwburg en de inkomhal van de academie. Op die manier willen we de bezoeker in contact brengen met kunstenaars van wie het werk anders vooral in galerieën of musea te zien is. 

We tonen verschillende kunstvormen die misschien niet altijd even toegankelijk zijn, maar daarom zeker niet minder interessant. Neem dus rustig de tijd om de werken in je op te nemen en de tekst te lezen die we bij de tentoonstellingen voorzien. Zo krijg je een kijk op enkele belangrijke kunstenaars uit de Belgische kunstwereld.

Baldvin Einarsson

kunstINgang #18

vr 15 okt 2021 tot do 23 dec 2021

Het werk van Einarsson is lichtvoetig en humoristisch, en eerder naar binnen gericht. De kunstenaar beschouwt psychologische situaties en gebruikt het lichaam als een allegorie voor mentale krachten. Met een knipoog verkent hij persoonlijkheid en menselijke interactie.

Veerle Beckers

kunstINgang #19

do 20 jan 2022 tot vr 1 apr 2022

De recente schilderijen van Veerle Beckers zijn oefeningen met verf en vorm die betrachten om op een meer geconcentreerde manier naar de wereld te kijken. Een wereld die ze zelf op beeld vastlegt via foto’s of die ze aantreft in boeken en in de beeldcultuur die ons omringt.

Lot Doms

kunstINgang #20

do 21 apr 2022 tot vr 1 jul 2022

Lot Doms gebruikt haar fotocamera niet om de realiteit te registreren, maar zet hem naar haar hand en brengt er een subjectieve verbeeldingswereld mee tot leven. Het maakt deel uit van haar onderzoek naar de onverwachte manieren waarop fotografie de realiteit met zichzelf weet te confronteren.