Op zondag 27 mei zijn ridders en prinsessen opnieuw de baas in en rond kasteel Bouckenborgh. De hele namiddag wordt er geravot en gesnoept, geknutseld en gedanst. Van in de kleinste kamertjes van het kasteel tot onder de bomen van het park, overal is er theater, circus en muziek. Verschillende gezelschappen spelen de hele namiddag korte voorstellingen zodat er geen tijd is voor verveling.

=> Kleur deze tekening in en breng ze mee. In ruil krijg je een gratis ijsje.
=> Kom verkleed, tem de draak en maak er mee een groot feest van.

 

Voorstellingen met een beginuur:

Kazoofanfare Moed en Volharding

13.00 en 15.30 uur (duur: 30 min.)

Laat je op sleeptouw nemen door de knotsgekke kazoofanfare Moed en Volharding. Deze aanstekelijke fanfare brengt op hun eigenzinnige manier een ode aan de fanfare′s onder de kerktoren van weleer.

Krijmfresj - ‘Eureka’ 5+

13.30 en 15.00 uur (duur: 30 min.)

Na jaren onderzoek hebben Dr. Breinstein en Dr. Menteljef een theorie ontwikkeld om gedachten te kunnen lezen! De laatste testen op het veld waren positief en nu is het tijd om de theorie voor te stellen aan het grote publiek.

De Gillende Keukenprins 4+

14.00 en 16.00 uur (duur: 30 min.)

De Gillende Keukenprins is als enige op deze wereld in het bezit van het Keukenorgeldrumgestel: koken, orgel spelen en drummen tegelijk… een eitje! In deze fysieke voorstelling die het midden houdt tussen theater, circus en een rockconcert, draait het allemaal om het bakken van één pannenkoek.

Wietske Vogels & Milan Seegers - ‘De Grote Hula show’ 4+

14.30 en 16.30 uur (duur: 30 min.)

Ringenbezweerster Wietske Vogels en Meester in de plooikunst Milan Seegers bundelen hun krachten in ‘DE GROTE HULA SHOW’. In dit fantastische hoepelspektakel passeren ringen in allerlei soorten en maten de revue. Het circus duo laat zien hoe veelzijdig een simpele ring kan zijn.

Doorlopende activiteiten:

Ballonzwaarden plooien

Ridder Simon XI daagt je uit voor een heus zwaardgevecht! Het ballonzwaard dat je daarvoor nodig hebt, plooi en draai je zelf. Wie wint er het gevecht?

Kinderdisco

Schone jonkvrouwen en soepele ridders leren je de nieuwste middeleeuwse moves. Gooi je beentjes los en beweeg sierlijk op het ritme van de meest aanstekelijke tonen van Dj King en zijn twee prinsessen.

Hooiberg

Kom mee helpen zoeken naar de naald in de hooiberg. Leef je gewoon helemaal uit in en op onze berg.

Geheimen verzegelen

Heb je al eens stiekem een koekje gestolen, het buurmeisje gekust of je spruitjes in een bloempot verstopt. Schrijf je geheim op, dat lucht op. We verzegelen het briefje samen zodat niemand het ongezien kan lezen.

Voorleesmomentjes door de bibliotheek

Op een boomstam in het park vertellen voorleesvrijwilligers van de bibliotheek mooie, grappige en spannende verhalen.

Hula Hoop instuif

Kom langs en zet je beste beentjes voor. Hier leer je zelf hulahoopen.

Knutselatelier van de jeugddienst

Het is toveren geblazen! Draken met tandenstokers als tanden, roze prinsesjes en een kasteel met wel duizend torens. Niets is te gek bij het knutselatelier. Het resultaat neem je natuurlijk mee naar huis.

Kaatjes Kapsalon

Knappe kapsters kappen zonder schaar, kleurige fantasievolle kapsels en hippe hanenkammen. De tools die wij gebruiken komen in de lades van de gemiddelde kaptafel niet voor, naast pluimen, linten, rietjes parasolletjes, glitterstokjes, bloemen, karton en vals haar, werken we ook graag met gerecycleerd speelgoed om het milieu een handje te helpen.

Tattoo

Wil jij al lang een tattoo maar mag je niet van je mama? Een stoere draak of een mooie vlinder; bij ons is dat zo geplakt!

Kleuterhoek

Ook voor de allerkleinste ridders en prinsessen hebben we een eigen plekje voorzien. Een vertelcaravan, een ballenbad, een peuterparcour, blokken om mee te bouwen,…

Fotostudio

Kleed je om in een stoere ridder of een edele jonkvrouw, alles is te vinden in ons Royaal verkleedatelier. Wanneer de make-over compleet is kan je nog op de foto in onze fotostudio.

 

Kinderkasteel is een organisatie van Cultuurcentrum Merksem i.s.m. Jeugddienst Merksem, JC Bouckenborgh, Bibliotheek Merksem, OC Merksemdok en district Merksem.


Praktisch

vlieg afbeelding
genre
prijzen
  • Gratis