Humor

Cultuurcentrum Merksem is al lang hét podium voor beginnende en gevestigde stand-up comedians. De grootste namen vinden hun weg naar de Concertzaal voor try-outs, premières en avondvullende shows. Ook in Ontmoetingscentrum Merksemdok programmeren we regelmatig avonden vol hilariteit. 

Edson Da Graca, Nigel Williams, Manu Moreau & Yahia Yousfi

Beezy Comedy

vr 2 nov 2018 - 20.15 uur

De kleurrijkste comedy-show van Vlaanderen komt voor het eerst naar Merksem! Anderhalf uur vlijmscherpe grappen, no-nonsense comedy en een hoop verrassingen. Comedians Edson Da Graca, Nigel Williams, Manu Moreau en Yahia Yousfi vlammen er op los. DJ G-spot zorgt voor een grappige soundtrack.

Geert Dehertefelt

Geert Dehertefelt speelt overal

do 8 nov 2018 - 20.15 uur

Gewapend met zijn kleine instrumenten en gevoed door de tips van de website “How to become a superstar in five steps” speelt Geert de integrale versie van zijn allereerste debuutalbum. Hij zingt over Oelegem, poedels, genitale herpes en de permanent van tante Angelique.

William Boeva

Reset

vr 14 dec 2018 - 20.15 uur

Na zijn eerste succesvoorstelling ‘Megalomaan’, ging het leven van William als één grote rollercoaster. Nu is het tijd om de knop in zijn hoofd om te draaien, de boel te resetten en opnieuw op te starten. Nog sneller, nog scherper én nog verrassender. Want er is nog zoveel te vertellen.

Michael Van Peel

Van Peel Overleeft 2018

di 15 jan 2019 - 20.15 uur

2018. De kieskoorts trok als een epidemie door het land. Het circus trok voorbij, de boer ploegde voort en uit het modderige mengsel van assen en tranen boetseerde Van Peel zijn tiende eindejaarsconference. Alles kwam dan toch nog goed. Of niet.

Steven Goegebeur

De man van morgen

vr 25 jan 2019 - 14.00 uur

Vanaf nu zal niets nog hetzelfde zijn. Vanaf nu wordt alles, maar dan ook alles, beter. De man van morgen is geboren. En je zal het geweten hebben. Want de man van morgen zal spreken. Zal gloedvol betogen hoe ook jij je leven kan veranderen en verbeteren.

Steven Goegebeur

De man van morgen

vr 25 jan 2019 - 20.15 uur

Vanaf nu zal niets nog hetzelfde zijn. Vanaf nu wordt alles, maar dan ook alles, beter. De man van morgen is geboren. En je zal het geweten hebben. Want de man van morgen zal spreken. Zal gloedvol betogen hoe ook jij je leven kan veranderen en verbeteren.

Edson Da Graca, Bob Maclaren, Tabanca Mehmet & Dena

Beezy Comedy

za 9 feb 2019 - 20.15 uur

De kleurrijkste comedy-show van Vlaanderen komt voor een tweede editie naar Merksem. Het bonte gezelschap bestaat uit Tabanca Mehmet, een Nederlandse komiek met Turkse roots, de Brusselse ket met Iraanse flair Dena, en de verhollandste Nieuw-Zeelander Bob Maclaren. De gastheer is Edson Da Graca.

Bert Gabriëls

Gelukzoeker

do 21 feb 2019 - 20.15 uur

In zijn nieuwe show gaat Bert op zoek naar geluk. In een zotte wereld, in rare mensen, in dikke boeken en in de krant, overal zit wel wat geluk. Bert hakt het eruit met stevige grappen, scherpe observaties en veel harde meppen humor.

Soe Nsuki

Soetopia

wo 13 mrt 2019 - 20.15 uur

Soe Nsuki neemt je mee op reis door het onvoorspelbare landschap van ‘Soetopia’, het land der eeuwige positiviteit. Een land waar de glazen overvol zijn, maar waar tegenslag ook zijn plaats heeft. Wordt er gelachen? Ja! Wordt er geweend? Ja! Wordt er geld uitgedeeld? Misschien!

Lander Severins

Maanlander

do 14 mrt 2019 - 20.15 uur

De jonge cabaretier Lander Severins vertelt het verhaal van LEMS, de maanlander die per ongeluk op aarde terechtkwam. ‘Maanlander’ is een onemanshow, waarin Lander zowel vertelt als zingt en zichzelf begeleidt op gitaar, banjo en piano.

Tom Van Dyck

Het beest in u

do 21 mrt 2019 - 20.15 uur

Tom Van Dyck deed onderzoek naar de leef-, denk- en doepatronen van dieren. Hij ontdekte systemen die het succesverhaal van dieren verklaren. Nu ontwikkelde hij een revolutionaire methode waardoor aards geluk, relationeel evenwicht en professioneel succes ook voor de mens binnen handbereik liggen.

Piv Huvluv

Zijn er nog vragen?

za 30 mrt 2019 - 20.15 uur

Piv maakt komaf met de triviale vragen die hem vaak gesteld worden na optredens. Hij beantwoordt ze voor eens en voor altijd op heel eigen wijze. Tijdens, en wie weet ook na, deze voorstelling kom je álles over Piv te weten. De liedjes in je hoofd krijg je er gratis bovenop.

Sven de Leijer

Content

za 6 apr 2019 - 20.15 uur

Sven de Leijer is content. Om allerlei redenen. Oké, hij zit nog altijd met een klein hoestje, en die aannemer belt maar niet terug, maar hij mag niet klagen. Sterker nog: Sven wil niet klagen. Want hij is ook dankbaar.

Thomas Smith

De Jaren Van Verstand

za 13 apr 2019 - 20.15 uur

Net als artikels in een roddelblad flitsen onze gedachten aan hoge snelheid voorbij, maar welke zou je best niet lezen en lees je daarom net wel? Zullen we ooit met zijn allen de jaren van verstand kunnen bereiken of zullen onze hersenen, soms vriend, soms vijand, ons altijd in de weg staan?

Latif Ait

Re:Latif

za 11 mei 2019 - 20.15 uur

Latif laat na tien jaar comedy de goede bedoelingen thuis en stapt recht op het grote publiek af. Om te zeggen wat hij echt denkt. Zonder franjes, zonder handtasmoppen, zonder knuffelmarokkanen. Geen taboes, enkel de waarheid. En zelfs die is relatief.