Cabaretière Nele Bauwens brengt haar tweede solovoorstelling ‘Wat een geluk’. Ze gunt ons een blik in haar hoofd met een mooie en verrassende mix van geestige, soms absurde maar ook herkenbaar rake vertellingen. En van humor, muziek, ontroering en actie.

Met nostalgisch gemoed blikt Nele Bauwens terug op haar eerste liefde Ronnie De Sven. Met vuur vertelt ze over haar huidige levensgezel Pierre. Over zijn glutenallergie en over ’t zat beddeke. Met lichte ergernis heeft ze het over de maandelijks verplichte spaghetti-avonden. En over haar meedogenloze vriendinnen. Die nu allen twee baby’s op de armen dragen. En luidkeels meezingen met ‘Oya Lélé’ alsof het hun nieuwe levenslied is.

Nele stelt zich luidop vragen, speelt complexloos haar charmes uit en gunt je een blik in haar hart. Met als compagnon de route haar vertrouwde Wurlitzer piano. En een nieuwe reeks zelfgeschreven liedjes en verrassende covers. Reken alvast op een hilarische versie van Paul Severs.

“Met de doordachte combinatie van liedjes en sketches hoort ze eerder thuis in de Nederlandse cabarettraditie. Maar dan met een onmiskenbaar Vlaamse voedingsbodem.” Het Nieuwsblad ****

“De liedjes ontsporen, de romantiek blijkt bedrieglijk. Bauwens speelt met taal en muziek. Ze zingt, brult, huilt, fluistert en doet denken aan Kommil Foo.”
De Standaard ***½

“Hilarische anekdotes en goed gevonden moppen. En wat is Nele een goeie zangeres!” Urbanus

Tekst en spel: Nele Bauwens
Grote dank aan: Els Dottermans - Fleur Hendriks - Frank Mercelis - Randall Casaer - Renaat Van Hee Sophie Arras - Willy Bauwens - Wim Helsen - Vital Baeken


Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Kassa: 14 euro
  • VVK: 12 euro
  • Kansentarief: 2 euro