Familie

Geniet met het hele gezin van de familievoorstellingen en familiefilms. Een uitstap naar Noord is een onvergetelijke ervaring voor jou en je (klein)kinderen.
Bij elke activiteit staat de minimumleeftijd vermeld. Vaak bieden we ook nog een creatieve activiteit aan voor én na de voorstelling. Klik op de voorstelling voor alle praktische informatie.

De Frivole Framboos

Troppo Maturo

zo 17 okt 2021 - 14.00 uur

Net zoals wijn worden frambozen beter met de jaren. Dat bewijzen Peter Hens en Bart van Caeneghem met hun nieuw spektakel. Twee tenoren, één cello, één vleugelpiano, een kist vol Beethoven, Hazes, Mozart, humor, Liszt en bedrog. Dartel en frivool, vrolijk en framboos, dat is ‘Troppo Maturo’.

hetpaleis/Kim Karssen & Hendrik Kegels

KIER - 4+

zo 24 okt 2021 - 14.00 uur

Wat is er spannender dan wat er achter de deur zit? Je kan daar eindeloos over fantaseren. Tot in de ruimte, waar sterren, planeten en kometen je om de oren vliegen. In ‘KIER’ tasten de makers de grenzen van onze fantasie af. Want is het niet leuker als de deur altijd op een kier blijf staan?

Hallo Wereld! 5+

Anne-Lise Koehler, Éric Serre

wo 27 okt 2021 - 14.00 uur

Wie woont er allemaal langs de rivier? Ontdek het mee in ‘Hallo Wereld!’, een fantasierijk debuut van papier-maché en stop-motionanimatie. Samen met de dieren ontdekken kinderen stap voor stap de wereld.

Speelman

Pluche 2+

zo 31 okt 2021 - 14.00 uur

Speelman jaagt de fantasie de hoogte in en sleurt je mee in een humoristisch, magisch, wonderbaarlijk, wetenschappelijk experiment, uitgevoerd op de hoogstpersoonlijke knuffels van de kinderen. Die lenen ze voor één keer uit aan de wetenschap. Daarna krijgen ze hun knuffel ongehavend terug.

3-daags Filmkamp - 9 tot 12 jaar

di 2 nov 2021 - 09.00 uur

Op dit gratis filmkamp ontdek je de magische wereld van stop motion en maak je jouw eigen animatiefilm. Je leert de ‘paper cut out’ techniek, decors knutselen, filmen en zoveel meer.

VONK & Zonen met Andy Fierens

Boer Dandy gaat naar de Maan 6+

zo 14 nov 2021 - 14.00 uur

Boer Dandy vertrekt op reis. Geen gewone reis maar een spannende ruimtemissie. Want als er dieren van de boerderij verdwijnen en daarna opduiken op de maan moet hij ervoor zorgen dat ze weer thuis geraken. Maar hoe pak je dat aan? En mag hij zomaar met zijn tractor door de ruimte rijden?

Kapitein Winokio

Chillen op je billen 3+

zo 21 nov 2021 - 14.00 uur

Help! Kapitein Winokio kan niet meer stilzitten. Niets helpt. Nu gaan Mevrouw de Poes en de bemanning samen op zoek naar rust. Deze zoektocht bruist van grapjes en werkt uiterst ontspannend. Breng je knuffel mee, schuif lekker onderuit, want wij gaan chillen op de billen!

Dropje 3+

Meikeminne Clinckspoor

wo 24 nov 2021 - 14.00 uur

Dropje is geen jongen, geen meisje, geen knuffel…..het is gewoon Dropje! Ze beleeft wonderlijke avonturen met kinderen die langskomen in de ‘Alleswinkel’. De doodgewoonste belevenissen veranderen dankzij Dropje in grote, grappige avonturen, waarin elk kind zich kan herkennen.

Jan De Smet

Ook de Sint steekt zijn vinger in de lucht 3+

zo 5 dec 2021 - 15.00 uur

Met zijn ‘Ook de Sint steekt zijn vinger in de lucht’ blaast Jan De Smet frisse wind door de traditionele Sinterklaasliedjes. En we hebben iets te vieren, want er zijn geen stoute kinderen dit jaar. Zing, dans en spring mee!

Doble Mandoble, KGbe & KOPERGIETERY

Le Dîner 6+

wo 8 dec 2021 - 14.00 uur

Een crème aan internationale circusartiesten serveren je ‘Le Dîner’. Een heerlijke clowneske fabel met een sausje van fysiek theater. Smakelijk!

Het Wolk

Vuil 2+

zo 19 dec 2021 - 14.00 uur

Er is een mooi, keurig en proper meisje. Maar ze heeft een stinkende, plakkende zak vol afval. En wat met het vuil? Het WOLK neemt de allerkleinsten mee in een nieuwe wereld waar ze de pracht en praal van vuil ontdekken. Verwacht je aan een smerige vieze voorstelling vol schoonheid en magie.

Miniscule 2: Het tropisch avontuur 5+

Hélène Giraud & Thomas Szabo

wo 22 dec 2021 - 14.00 uur

Wanneer de eerste sneeuwvlokken vallen, is het tijd om de wintervoorraden aan te vullen. Maar in alle drukte merkt niemand dat een lieveheersbeestje vastzit in een pakket met bestemming ... de Caraïben! Tijd voor het rescueteam om in actie te komen! Maar komt hun hulp nog op tijd?

LAP vzw

Time Play 5+

zo 16 jan 2022 - 14.00 uur

‘Time Play’ is een voorstelling waarin twee dansers pingpongen met elkaar via beweging en woorden. Er zal gespeeld worden met het publiek, de muziek en de ruimte. ‘Time Play’ zal ons telkens opnieuw verrassen, alert houden en vooral zin geven om te bewegen.

Binti 8+ & Kinokidsfestival

Frederike Migom

wo 19 jan 2022 - 14.00 uur

De 12-jarige Binti droomt ervan om een bekende vlogger te worden. Maar wanneer ze op een dag met haar papa moet vluchten voor de politie die hen het land wil uitzetten, ontmoet ze Elias. Bij Binti rijpt een plan: haar papa moet trouwen met Elias z'n mama, zodat ze in het land kunnen blijven.

Theater FroeFroe

AiAiAi 3+

zo 30 jan 2022 - 14.00 uur

Beertje en Tijger zijn beste vriendjes. Maar dan ontmoet Tijger een fijn Biggetje. Ze worden de allerbeste vriendjes. Op een avond wacht Beer heel lang op Tijger. Maar Tijger komt niet thuis… ‘AiAiAi’ is een voorstelling voor het jong publiek in een bosrijke installatie vol marimba en andere dieren.

KOPERGIETERY, KGbe & beeldsmederij DE MAAN

plastiekBERTRAND 4+

zo 6 feb 2022 - 14.00 uur

In een massa aan rommel en afgewezen voorwerpen wordt in ‘plastiekBERTRAND’ op zoek gegaan naar de schoonheid in dit zogenaamde “niets”. De kapotte stofzuiger, die lelijke rok, een plastieken zak en zelfs mama’s oude broodrooster...

Het varken, de vos en de molen 3+

Erick Oh

wo 16 feb 2022 - 14.00 uur

Boven op de berg woont een varkentje met zijn papa. Rond de bergtop zweeft een zwarte wolk. Wanneer papa op pad gaat om die te verjagen, blijft het varkentje alleen achter. Hij is nu verantwoordelijk voor de molen en eigenlijk voor het hele dorp. Dat is veel last op de schouders van één kleine big.

4Hoog

Kom Wel 3+

zo 20 feb 2022 - 14.00 uur

‘Kom Wel’ is een kleurrijke, surreële jazzy-country voorstelling over jezelf zijn, over samen en alleen, over wachten en nog eens wachten, over verjaren, over anders zijn en toch ook niet. En dat alles overgoten met een vleugje magie.

Frieda & Theater FroeFroe

Tattarrattat! 3+

zo 6 mrt 2022 - 14.00 uur

In ‘Tattarrattat!’ staan soorten en enkelingen op, onder, tussen, naast, boven, voor, achter of tegenover elkaar. Plank treft Balk, Vrouw knalt op zichzelf, Groot slaat Klein gade. Abstract kletst met zijn evenbeeld, of hassebast met Concreet. Hoe klinkt Blauw? Wat doet Plat? Met hoeveel is Stevig?

theater m u s t

PIT 2,5+

zo 13 mrt 2022 - 14.00 uur

‘PIT’ is een speelse voorstelling over nieuw leven, vol fantasie, plezier en bewegende beelden. Een collage op maat van peuters en kleuters met livemuziek.

Zussen 6+

Arild Østin Ommundsen & Silje Salomonse

wo 23 mrt 2022 - 14.00 uur

Vega is negen en gaat samen met papa en haar kleine wildebras-zusje Billie op trektocht door de wildernis. Een zalige tocht vol heerlijke momenten. Tot papa in een rotsspleet komt vast te zitten en zijn enkel bezeert. De zussen moeten op zoek naar hulp.

Sprookjes enzo & Pietro Chiarenza

Kat met laarzen 6+

zo 27 mrt 2022 - 14.00 uur

‘Kat met laarzen’ is een poëtisch theater van Sprookjes enzo vol verbeelding. Ze vertellen je een verhaal dat je misschien al hoorde, maar vast nog nooit op deze magische manier zag. Miaaauw!

Solan & Ludwig: Reis naar de maan 5+

Rasmus A. Sivertsen

wo 27 apr 2022 - 14.00 uur

Solan & Ludwig vertrekken op ruimtemissie met de raket van hun vriend en uitvinder Reodor. Met geheime passagiers en misdadige plannen aan boord wordt het lef van onze helden zwaar op de proef gesteld.

tout petit

DRRRAAI 3+

zo 8 mei 2022 - 14.00 uur

In ‘DRRRAAI’ gaat alles aan het draaien. Cirkels draaien. Zwieren. Zwaaien. Rond en rond. Het gaat maar door. Dansers draaien om hun as en in de ruimte. Het decor bestaat uit cirkels en draaiende sculpturen. De muziek kolkt door de ruimte en zoekt de poëzie in een herhalend patroon.

Compagnie Barbarie

Time Goes Bye Bye 7+

zo 15 mei 2022 - 14.00 uur

Hallo. Deze zin lees je nu. Of nu. En nu ben je hier. Zo meteen komt de volgende zin. En voor je het weet is deze zin alweer gedaan. Deze voorstelling is nog niet begonnen of ze is alweer gedaan. In ‘Time Goes Bye Bye’ neemt Compagnie Barbarie het gegeven “tijd” onder de loep.

Mijn moeder is een gorilla 5+

Linda Hambäck

wo 25 mei 2022 - 14.00 uur

Weesmeisje Jonna droomt van een moeder. Op een dag klopt er een gorilla aan die haar wil adopteren. Na een tijdje zijn de twee onafscheidelijk. ‘Mijn moeder is een gorilla’ is een grappige, ontroerende tekenfilm over identiteit en diversiteit. Met een aap in de hoofdrol, is ook de pret verzekerd.