Ecologische schoonmaakmiddelen maken


19.00 tot 21.30 uur

Poetsen, een noodzakelijk klusje in huis. En voor dit klusje heb je een degelijk schoonmaakmiddel nodig. Kom je in de supermarkt, dan zie je rijen vol felgekleurde, blitse, sterk geurende producten. Als we de reclame mogen geloven, is ons schoonmaakklusje zo geklaard. Maar aan deze 'luxe' hangt wel een prijskaartje. Want jouw schoonmaakmiddel bestaat uit een heleboel chemicaliën, die schadelijk zijn voor jouw gezondheid, die van jouw kinderen én van jouw huisdieren. Om dan nog maar te zwijgen van de gevolgen voor het milieu.

Gelukkig zijn er steeds meer ecologische schoonmaakmiddelen op de markt, gemaakt van plantaardige grondstoffen. Helaas zijn deze producten wel vaak duurder. Maar ... je kan je duurzame schoonmaakmiddel ook gewoon zelf maken!

Onder het motto 'alles wat je zelf doet, doe je beter', leert Nathalie Moerloos van Kremmeke jou aan hoe je jouw schoonmaakmiddelen ecoproof maakt. Goodbye chemische brol! Wij gaan 'back to basics', en draaien 'op grootmoeders wijze' een sopke!

In deze workshop leer je:
- welke ingrediënten van jouw schoonmaakmiddel schadelijk zijn
- hoe je de verpakking van jouw schoonmaakmiddel kan lezen
- welke ingrediënten beter zijn
- hoe je zelf aan jouw groene schoonmaak begint

Naast tips & tricks, ga je tijdens deze workshop ook zelf aan de slag. Je gaat naar huis met 3 zelfgemaakte schoonmaakproducten: allesreiniger, afwasmiddel en schuurmiddel.
 

Nathalie geeft sinds kort workshops rond 'ecologie' en 'upcycling' onder de naam 'Kremmeke'. Met deze workshops wil ze mensen vaardigheden bijbrengen om zowel de wereld als je portefeuille een plezier te doen. Want 'ecologisch' en 'economisch' kunnen best wel hand in hand gaan. Zo kan je bij haar leren hoe je je eigen verzorgingsproductje maakt, hoe je zelf schoonmaakmiddelen maakt, hoe je je luxueuze extraatjes in een ecologisch jasje kan steken en hoe je start met je eigen moestuin.

 

Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • VVK: 14 euro
  • Kansentarief: 7 euro

Extra

Lesgever: Nathalie Moerloos

Zelf mee te nemen:
- 1 gereinigde glazen fles van min 500 ml (bv wijnfles met dop, beugelfles, …)
- 1 gereinigde sprayfles van min 500 ml (bv. plantenverstuiver)
- 1 gereinigde glazen bokaal van min 30ml (bv confituurpot,…)
- keukenschort
- jouw favoriete schoonmaakproduct