13.00 tot 17.30 uu

Op ‘Het Circusplein’ is iedereen circusartiest. Je kan er verschillende spelletjes spelen of circustrucs leren. Je kan er rondrijden op knotsgekke fietsen en er speelt een acrobatische circusact. Je kan je uitleven op een muzikaal springkasteel, er zijn verhalenvertellers en de knotsgekke HOP FROG Fanfare maakt het feest compleet!

Clown of acrobaat, jong of oud, iedereen is welkom en alle activiteiten zijn gratis. ‘Het Circusplein’ krijgt deze keer bezoek van BIG BANG BUURT, een mini-versie van het BIG BANG Festival, een avontuurlijk muziekfestival voor kinderen.

Kinderen van de Merksemse Muziekacademie zorgen voor de muzikale aftrap om 13 uur.
Om 14 uur en 16.30 speelt de hoofdact Peek-a-Boo. Onvergetelijk straattheater vol energie, emotie, humor en acrobatie.
Doorlopend speel je speeltjes, leer je circustrucs, ...

HOP FROG Fanfare
Twee percussionisten en zeven blazers trakteren het publiek op een aanstekelijke mix van eigen composities, wervelende improvisaties en hilarische interacties. De muzikanten bewegen zich tussen het publiek en betoveren jong en oud. Dansen is toegestaan!
HOP FROG Fanfare zijn Tim Coenen (basdrum), Tijl Piryns (snaredrum), Glen De Jonghe (souzafoon & trombone), Loes Minnebo (trombone), Bert Bernaerts (trompet), Mario Conjaerts (trompet), Koen Bollen (sopraansax), Peppi Pepermans (altsax) en Hanne Debacker (baritonsax).

HOPPESLOT
Waag je aan een ritmische sprong op het Hoppeslot: het enige echte BIG BANG springkasteel! Op het Hoppeslot spring je niet zomaar in het wilde weg: choreografe Eileen van Os deelt springinstructies uit en neemt je mee op een bouncy bewegingsparcours. Een jazzband, onder leiding van top-percussionisten Tijl Piryns (HOP FROG Fanfare) en Simon Segers (De Beren Gieren), leest de springende kinderen als een levende partituur en voorziet hun sprongen van een welgeplaatste ritmische en muzikale soundtrack. Een dans om niet te ontspringen!

 

BIG BANG BUURT is een initiatief van Zonzo Compagnie met de steun van Vlaanderen en Stad Antwerpen


Praktisch

genre
prijzen
  • Gratis
locatie
  • Kroonplein

Extra

Inschrijven is niet nodig, kom gewoon langs met het hele gezin en maak er mee een leuke speelnamiddag van.