Het MAK neemt je mee naar de interessante cultuurstad Brussel. Met het BOZAR en het Magritte Museum bezoeken we twee van de meest toonaangevende musea van onze hoofdstad.

Magritte Museum - ‘Dali & Margritte in dialoog’
Ter gelegenheid van het tienjarige bestaan van het Magritte Museum organiseren de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (KMSKB) een tentoonstelling rond het werk van Salvador Dalí in dialoog met dat van René Magritte.

BOZAR - Keith Haring
BOZAR, Tate Liverpool en Museum Folkwang pakken uit met een groot opgezette retrospectieve van de iconische Amerikaanse kunstenaar Keith Haring (1958-1990). Via enorme tekeningen en schilderijen, video’s, collages, posters, beschilderde objecten en fresco’s krijg je een overzicht van de korte en krachtige carrière van de kunstenaar in het bruisende New York van de jaren 1980.

Haring trok ten strijde tegen drugs, aids, apartheid en de nucleaire bewapeningswedloop. Hij wilde ‘publieke kunst’ maken die hij verspreidde via zijn Pop Shop en de massamedia, en werkte daarvoor vaak samen met Andy Warhol en Jean-Michel Basquiat. Een expo om nu al naar uit te kijken!

Praktisch

genre
prijzen
  • Basis: 50 euro
locatie
  • Op locatie

Extra

€ 50 - Incl. tickets, gidsen, bus, lunch en afterdrink