Bib Park > Praktische info

Op deze pagina

Contact

Stedelijk contactcenter: 03 22 11 333

Adres

Bibliotheek Park
Van Heybeeckstraat 28 A
2170 Merksem

Openingsuren

Dinsdag, woensdag en donderdag is de bibliotheek open van 10 tot 20 uur.
Vrijdag en zaterdag van 10 tot 17 uur.

In juli en augustus sluit de bib vroeger dan gewoonlijk:
Enkel op dinsdag is de bib dan open van 10 tot 20 uur.
Van woensdag t.e.m. zaterdag is de bib open van 10 tot 17 uur.

Bibliotheek gesloten?
Er is een inleverbus aan de ingang van de bib.

Sluitingsdagen

* 1 januari
* paaszondag en paasmaandag
* 1 mei
* Hemelvaartsdag
* pinksterzondag en pinkstermaandag
* 21 juli
* 15 augustus
* 1 en 11 november
* 25 en 26 december
* op 24 en 31 december sluit de bib om 15 uur

Catalogus

In de online catalogus kan je zoeken in het enorme bibliotheekaanbod op onderwerp, schrijver of titel. Je ziet meteen of datgene wat je zoekt beschikbaar is in jouw bib of uitgeleend is aan een andere klant.

Bezoek de catalogus van de bibliotheek

Mijn bibliotheek

Met 'Mijn Bibliotheek' kan je geleende werken verlengen en uw reserveringen beheren.

Ga naar Mijn Bibliotheek

Diensten

Webpunt

Bibliotheek Park heeft een webpunt zonder begeleiding. U kan er een computer met internet gebruiken. Het eerste uur is gratis. Nadien betalen volwassenen 0,50 euro per kwartier, kinderen betalen dan 0,25 euro.

Programma

Merho, de Kiekeboes en Merksem

Expo

za 19 sep 2020 - 10.00 uur tot za 31 okt 2020 - 17.00 uur

Merho, het ontstaan van de Kiekeboes en de gemeente Merksem zijn nauw met mekaar verbonden. Op die plek is het voor Merho allemaal begonnen. Ontdek Merho en de link met Merksem tijdens de Kiekeboe expo.

Leeslekker voorlezen - 4 tot 8 jaar

voorleesuurtje

wo 4 nov 2020 - 14.30 uur

Onze voorlezers nemen jullie mee naar de wonderlijke wereld van het prentenboek. Alle kinderen zijn welkom (en de ouders mogen stiekem meeluisteren).

Boekstart - 0 tot 4 jaar

verwenmoment voor de allerjonsten

za 7 nov 2020 - 10.00 uur

Boekstart is een warm verwenmoment voor de allerjongsten en hun ouders. Van bij de geboorte kan je je kind met boekjes kan plezieren. Ons gratis verwenpakket is alvast een goede start!

Jan Delvaux

Ongehoord! Belpop: typisch Belgisch

wo 18 nov 2020 - 20.15 uur

Bestaat er zoiets als typisch Belgische popmuziek? Wat typeert ons? Waaraan herken je de Belgen in de muziek? Deze lezing is een spreekuur vol wonderlijke verhalen en heerlijke anekdotes die worden ingekleurd met foto’s, illustraties en muziek. En na afloop mogen er altijd vragen worden gesteld.

Medialab: Minecraft - 8 tot 16 jaar

Samen met coach Wannes bouwen we in team aan een oude Griekse stad.

za 28 nov 2020 - 10.30 uur

Samen met coach Wannes bouwen we in team een oude Griekse stad in Minecraft. Minecraft is een sandbox-game. De speler kan vrij rond lopen in een virtuele wereld. We spelen in de creatieve modus en we werken steeds samen aan één project.

Leeslekker voorlezen - 4 tot 8 jaar

voorleesuurtje

wo 2 dec 2020 - 14.30 uur

Onze voorlezers nemen jullie mee naar de wonderlijke wereld van het prentenboek. Alle kinderen zijn welkom (en de ouders mogen stiekem meeluisteren).

Boekstart - 0 tot 4 jaar

verwenmoment voor de allerjonsten

za 5 dec 2020 - 10.00 uur

Boekstart is een warm verwenmoment voor de allerjongsten en hun ouders. Van bij de geboorte kan je je kind met boekjes kan plezieren. Ons gratis verwenpakket is alvast een goede start!

Leen Dendievel

Ongehoord! Asem

wo 9 dec 2020 - 20.15 uur

Naar schatting de helft van de bevolking heeft op een bepaald punt in zijn leven last van één of meerdere angsten. Ook Leens hart ging haar levensritme verstoren. Daarom ging ze op zoek naar de oorzaak van paniekaanvallen. Wat gebeurt er in je hoofd tijdens zo’n aanval? En wat kan je eraan doen?

Rob Heirbaut

Ongehoord! Europa in woelig water

wo 3 feb 2021 - 20.15 uur

Klimaatverandering, migratie, corona, Brexit, Trump en Poetin: de wereld in volle verandering. Intussen lijkt de Europese Unie van de ene crisis in de andere te sukkelen. Tijdens deze lezing vertelt Rob Heirbaut je graag meer over de macht van Europa, en over de machteloosheid bij crisissen.

Johan Op de Beeck

Ongehoord! De Zonnekoning

wo 3 mrt 2021 - 20.15 uur

Lodewijk XIV is de koning der koningen. Als absolute vorst vormde hij het onderontwikkelde en feodale Frankrijk om tot een gecentraliseerde staat die de machtigste natie van Europa werd. Zijn boeiend levensverhaal biedt een wervelwind aan veldslagen, intriges, minnaressen, kunst, mysteries, ...

Diane Broeckhoven

Lettertypes

wo 17 mrt 2021 - 20.15 uur

Het handelsmerk van Diane Broeckhoven zijn herkenbare, toegankelijke verhalen waarin gewone mensen hun ongewone levens leiden. 'De Souffleur' is weeral een kleine roman uit haar pen, die in een rake taal een verhaal vol heimwee en verlangen vertelt.

Stefan Hertmans

Lettertypes

wo 21 apr 2021 - 20.15 uur

De lijst van prijzen voor Stefan Hertmans is lang. Hij publiceerde verhalen, essays en een groot aantal dichtbundels. ‘Oorlog en terpentijn’ en ‘De bekeerlinge’ zijn zijn meest bekende romans. Nu voegt hij er ‘De opgang’ aan toe, een opzienbarend oorlogsverhaal en een wrang huwelijksdrama.

Jan Leyers

Ongehoord! Allah in Europa

wo 5 mei 2021 - 20.15 uur

Groeit er zoiets als een Europese versie van de islam? Is dat wat moslims zelf willen? Valt het wantrouwen jegens de islam te overwinnen? Op zoek naar antwoorden luisterde Jan naar traditionele gelovigen en nieuwe bekeerlingen, naar liberalen en fundamentalisten.