Babylon Theater

Sssssht, niet bang zijn!

 

Een diverse groep op scène, een mozaïek aan nationaliteiten.
Samen zijn zij het theater ingekropen.
Het werd een onderzoek.
Naar spelplezier, bewegingsvrijheid, authenticiteit en theatraliteit.
Als thema werd angst gekozen.
Een oeremotie, een oerkracht.

Met een gezonde podiumvrees nemen ze jou graag mee in het resultaat van dit onderzoek.


In september 2018 begon Isabel Vervoort met dit project. Zij werkt al een aantal jaren als ‘huisregisseur’ bij Babylon, een organisatie die in Ontmoetingscentrum Merksemdok lessen Nederlands aanbiedt aan anderstalige nieuwkomers.

Babylon Theater is gestart met open repetities. Mensen met een migratieachtergrond die op een theatrale manier de Nederlandse taal (nog meer) eigen wilden maken, mochten deelnemen. Speelse repetities waarin beweging, beeld en taal hun plek kregen.

Naarmate de groep standvastiger werd, begonnen ze toe te werken naar een toonmoment. Als algemeen thema werd er voor angst gekozen. Persoonlijke verhalen kregen meer aandacht, zonder daarbij de theatraliteit en de speelsheid te verliezen.

‘Sssssht, niet bang zijn!’ is het resultaat van dit onderzoek. Het is een mozaïek aan diverse scènes geworden. Zowel groepsimpro’s als monologen en dialogen komen aan bod. Angst wordt op verschillende manieren benaderd, zowel in beeld, beweging als tekst. De ene speler met al wat spelbagage, de andere speler waagt zich voor het eerst op het podium.

Laat je meedrijven in deze chaos van indrukken waarbinnen de goesting van de spelers je als rode draad bij de hand zal nemen.

'Koninklijke Harmonie Sint-Bartholomeus Merksem', beter bekend als 'Harmonie den Bart' zorgt voor de muzikale ondersteuning.


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • Gratis

Extra

Tickets zijn gratis, maar inschrijven is wel noodzakelijk.