theater

Bruno Vanden Broecke

Socrates

za 21 jan 2017 - 20.15 uur

Bruno Vanden Broecke brengt één van de meest legendarische filosofen uit de geschiedenis tot leven. Helemaal in de geest van Socrates wordt het een prikkelende, ironische, soms provocerende voorstelling, die ontroert, verwart, aan het lachen maakt en te denken geeft.

Stijn Van de Voorde

PRACHTIG in zijn genre

do 2 feb 2017 - 20.15 uur

Stijn Van de Voorde probeert actuele, conceptuele kunst te begrijpen. Hij gaat niet op zoek naar kunstenaars die ver gaan in naam van de kunst, zijn aandacht gaat onverdeeld naar werken van artiesten die té ver gingen. Een geestige spreekbeurt over de artistieke grenzen van wonderbaarlijke mensen.

Jenne Decleir

Sacrale vertelsels uit de volksmond

vr 3 feb 2017 - 20.15 uur

Jenne Decleir duikt in het verleden om het heden te ontraadselen. Hij doet dat met een reeks hilarische vertellingen waarin dieren zich gedragen als mensen, en God – als zinnebeeld van grootsheid en onvermogen – probeert zijn creatie in toom te houden.

Michel Wuyts en Geert Vandenbon

Dag & Nacht Koers!

za 4 feb 2017 - 20.15 uur

Michel Wuyts fietst door het hoofd van de grootste karakters uit de koers: Merckx, Boonen, Nys, VDB, Armstrong, Van Avermaet, … Laag na laag deelt hij hun ziel en verhalen met jou. Hij vertelt honderduit. Grote histories en leuke weetjes, grappige anekdotes en vertelsels waar je stil van wordt.

Het Ongerijmde

Cyrano 16+

vr 17 feb 2017 - 20.15 uur

Cyrano is een stuk voor spelers waarin fantasie en verbeeldingskracht hoogtij vieren, waarin de personages letterlijk en figuurlijk schermen met waarden als vrijheid en onafhankelijkheid en waar het neuscomplex gecamoufleerd wordt met poëzie, muzikaliteit en humor.

Laïka

Konijn met pruimen 15+

do 23 feb 2017 - 20.15 uur

Evelyne blijkt in zowat alles het tegendeel van haar nieuwe schoonouders, maar steekt haar mening niet onder stoelen of banken. Er ontstaat een conflict tussen twee generaties, tussen leef- en consumptiegewoonten, denkpatronen en visies op onze verhouding tot deze planeet.

De Spelerij

DINEZ in de sneeuw

do 2 mrt 2017 - 20.15 uur

Mathias Sercu brengt vier personages samen die, door het nakende einde van één van hen, met hun levenskeuzes geconfronteerd worden. In een stijl die scherp genoeg is om pijnlijk te zijn, maar ook luchtig genoeg om een glimlach te ontlokken, schetst hij het leven van twee broers en hun vrouwen.

Johan Terryn

De Ingehuurde Man (RIEN is het enige wat CAN SAVE US NOW)

do 9 mrt 2017 - 20.15 uur

Johan Terryn bedient zich van een groteske stijl en cabareteske uitstapjes. Dat alles om een tragi-geestig verhaal te vertellen over de onmogelijkheid van een liefdesrelatie en de krakkemikkigheid van onze communicatie.

Theater Malpertuis

GAZ. Pleidooi van een gedoemde moeder

za 8 apr 2017 - 20.15 uur

Topactrice Viviane De Muynck geeft gestalte aan de moeder van een gedode terrorist. Naast een psychologisch portret dat de beweegredenen van de geweldenaar probeert te doorgronden, is GAZ een betoog voor menselijkheid en een pleidooi voor nuance: een mens is niet te herleiden tot een paar motieven.

Rode Boom

Ongekende Evidenties

vr 5 mei 2017 - 20.15 uur

Kurt Demey, Joris Vanvinckenroye en Frederica Del Nero proberen in 'Ongekende Evidenties' het toeval uit te dagen om een glimp van zijn bestaan te vangen. Het publiek komt terecht in een cross-over van theater, muziek en mentalisme waar toevalligheden zich ophopen tot magische ervaringen.

Herbert Flack & Key Minnebo

Kasteeleriën

do 11 mei 2017 - 14.00 uur

Na hun succesvolle voorstellingen ‘Antwerpse stadsvertellingen’ en ‘Reisverhalen’, komt het duo Herbert Flack en Key Minnebo terug naar CC Merksem met verhalen over het leven op kastelen en in stadspaleizen, van de pruikentijd tot de belle epoque.

MartHa!tentatief

Ne Merel op nen Tak

vr 12 mei 2017 - 20.15 uur

Een verhaal over struggelen en gaan lopen. Over opnieuw willen beginnen. Over alles totaal anders willen. Over beseffen dat ge ne niet meer zijt dan een zandkorrel in een oneindige woestijn. Over licht in de duisternis. Over hoe een klein vlammeke toch heel warm kan zijn.

Dochters van Eva

za 17 jun 2017 - 20.15 uur

Dochters van Eva zijn vrouwen voorbij vijftig die gedurende een jaar in dans en beweging duiken. Ze laten zich inspireren door een thema en geven dat artistiek vorm. Met kostuums, belichting en muziek ontstaat een eigen voorstelling.

Dochters van Eva

zo 18 jun 2017 - 15.00 uur

Dochters van Eva zijn vrouwen voorbij vijftig die gedurende een jaar in dans en beweging duiken. Ze laten zich inspireren door een thema en geven dat artistiek vorm. Met kostuums, belichting en muziek ontstaat een eigen voorstelling.